03-06-2015

Eén-Pans-Pasta!

Dit recept bewijst dat koken met pure ingrediënten echt niet heel veel meer tijd kost en ook lekker snel kan. Ideaal omdat alles tegelijk de pan in gaat en je dus alleen af en toe even moet omscheppen. Onderstaand recept is een groot succes, én makkelijk én snel klaar. Ook fijn voor de komende vakantie of op de camping! 

Eén-Pans-Pasta!

Ingrediënten voor ongeveer 2 personen:

200 gram Volkoren of Spelt spaghetti, 300 gram cherrytomaatjes, 250 gram champignons of gemengde paddenstoelen, 1 grote ui, 1 teen knoflook, 1 theelepel Keltisch zout, versgemalen peper, snuf chilivlokken 2 eetlepels olijfolie, 800 milliliter groentebouillon, 1 of 2 theelepels kruiden naar keuze (bijvoorbeeld peterselie, oregano, basilicum of gedroogde Italiaanse kruiden), 2 eetlepels groene of rode pesto

Bereiding:

Snijd de ui in halve ringen, de knoflook in plakjes, halveer de cherrytomaatjes en snijd de champignons in vieren. Doe de spaghetti in een ruime pan, doe de groenten erbij samen met het zout, wat versgemalen peper, de kruiden, olie en de chilivlokken. Zet de pan op het vuur, voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Kook de ingrediënten in 10-15 minuten gaar, tot het water is verdampt. Laat het deksel van de pan, anders verdampt het vocht niet voldoende. Schep de pesto door de pasta als deze klaar is. Serveer de pasta eventueel met een salade en wat geraspte kaas en/of pijnboompitjes.

Op deze manier kun je volop variëren. Enkele variatietips:

*Ui, knoflook, champignons, courgette en doperwtjes

*Ui, knoflook, broccoli, groene asperges, champignons

*Ui, knoflook, artisjokharten, champignons, spinazie,

*Rode ui, knoflook, tomaatjes, courgette, wortel, basilicum

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

PS: alle Smakelijck Kookboeken zijn herdrukt en vanaf vandaag weer volop leverbaar!

Deel via social media

 
Print recept

12 Reacties

  • Judith van de Merbel
    Judith van de Merbel woensdag 03 jun 2015 om 14:52
    Ziet er heerlijk uit Williene!...en dan ook nog eens lekker snel klaar! Gaan we zeker snel een keer proberen!
    • Smakelijck donderdag 04 jun 2015 om 09:11
      Leuk, Judith! Succes!
  • cindy
    cindy woensdag 03 jun 2015 om 17:27
  • Linda
    Linda donderdag 04 jun 2015 om 20:50
    Hoi Williene, we hebben dit gerecht vanavond gegeten en we hebben ervan gesmuld! Met een salade caprese erbij was het genoeg voor mijn man en mij en onze peuter en kleuter. Deze komt zeker vaker op het menu!
    • Smakelijck vrijdag 05 jun 2015 om 11:34
      Wat leuk Linda! Bedankt voor het delen!
  • Mieke
    Mieke dinsdag 09 jun 2015 om 17:21
    Als je het recept met 400 gr. pasta maakt moet je dan het dubbele water gebruiken? Dus 1600ml. Ihet lijkt me erg lekker
    • Smakelijck woensdag 10 jun 2015 om 17:20
      Nee, heb ik begrepen van iemand die dat heeft geprobeerd ;-) Ik zou dus de hoeveelheid gebruiken die hierboven staat, en dan eventueel bijvullen mocht dat nodig zijn. Succes!
  • Marja
    Marja woensdag 10 jun 2015 om 19:44
    Vanavond geprobeerd. Tijdens het koken had ik er weinig vertrouwen in dat we lekker zouden eten, maar de pan was zo leeg!
    • Smakelijck donderdag 11 jun 2015 om 16:07
      Gelukkig maar ;-)
  • annekie
    annekie dinsdag 27 okt 2015 om 11:52
    wat een heerlijk recept, en zo gemakkelijk om te maken.
  • Emma Visser
    Emma Visser zondag 28 feb 2016 om 20:38
    Ik heb dit recept al diverse keren gemaakt, heerlijk!
    • Smakelijck maandag 29 feb 2016 om 09:11
      Leuk!
Laat een bericht achter!
261