Eén-Pans-Pasta!
Dit recept bewijst dat koken met pure ingrediënten echt niet heel veel meer tijd kost en ook lekker snel kan. Ideaal omdat alles tegelijk de pan in gaat en je dus alleen af en toe even moet omscheppen. Onderstaand recept is een groot succes, én makkelijk én snel klaar. Ook fijn voor de komende vakantie of op de camping!
Eén-Pans-Pasta!
Ingrediënten voor ongeveer 2 personen:
200 gram Volkoren of Spelt spaghetti, 300 gram cherrytomaatjes, 250 gram champignons of gemengde paddenstoelen, 1 grote ui, 1 teen knoflook, 1 theelepel Keltisch zout, versgemalen peper, snuf chilivlokken 2 eetlepels olijfolie, 800 milliliter groentebouillon, 1 of 2 theelepels kruiden naar keuze (bijvoorbeeld peterselie, oregano, basilicum of gedroogde Italiaanse kruiden), 2 eetlepels groene of rode pesto
Bereiding:
Snijd de ui in halve ringen, de knoflook in plakjes, halveer de cherrytomaatjes en snijd de champignons in vieren. Doe de spaghetti in een ruime pan, doe de groenten erbij samen met het zout, wat versgemalen peper, de kruiden, olie en de chilivlokken. Zet de pan op het vuur, voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Kook de ingrediënten in 10-15 minuten gaar, tot het water is verdampt. Laat het deksel van de pan, anders verdampt het vocht niet voldoende. Schep de pesto door de pasta als deze klaar is. Serveer de pasta eventueel met een salade en wat geraspte kaas en/of pijnboompitjes.
Op deze manier kun je volop variëren. Enkele variatietips:
*Ui, knoflook, champignons, courgette en doperwtjes
*Ui, knoflook, broccoli, groene asperges, champignons
*Ui, knoflook, artisjokharten, champignons, spinazie,
*Rode ui, knoflook, tomaatjes, courgette, wortel, basilicum
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene
PS: alle Smakelijck Kookboeken zijn herdrukt en vanaf vandaag weer volop leverbaar!