Chinese nasi!
Ingredienten:
4 kopjes gekookte, zilvervliesrijst, 1 ui, 2 stuks prei, 2 eieren, Keltisch zout
Bereiding:
Je neemt een ongeveer 4 kopjes gekookte witte rijst. Dit kan rijst zijn van een dag oud of rijst uit de vriezer. (Ja, je kunt restjes gekookte rijst heel goed invriezen, tot je weer een portie hebt!)
Snipper de ui en de prei. Fruit de ui in wat kokosolie en doe hier de prei bij als de ui glazig is. Roerbak dit een paar minuten en duw het mengsel aan de kant in je pan.
Kluts de 2 eieren en doe dit in de pan aan de 'schone kant' en blijf roeren met een houten spatel. Het ei gaat stollen en je zorgt dat je eistukjes krijgt. Beetje voor beetje roer je het preimengsel weer door het ei totdat je alles hebt gemengd. Meng nu de gekookte rijst erdoor en maak op smaak met wat Keltisch zout. Even goed doorverwarmen je hebt de nasi zoals je die bij de chinees krijgt, alleen dan zonder de smaakversterker Ve-tsin ;-)
De Chinese nasi is lekker bij de rijsttafelgerechten die je vindt in de receptenindex.
Officieel gaat in de Chinese nasi ook kleine blokjes ham. Zelf eten wij geen varkensvlees, dus dit kun je gemakkelijk weglaten. Wil je dit wel toevoegen, haal dan je ham bij de biologische, E-vrije slager. Als je ham toevoegt kun je het zout weglaten.
Liefs, Williene