IMG_1545.JPG
Donderdag 28 mrt 2019

Hollands Pannetje Sperziebonen Jachtsaus #zonder pakjes en zakjes!


Vorige week schreef ik al over mijn ontdekking wat betreft de sperziebonen in het recept Sperziebonen met satésaus en gehakt. Vandaar dat ik afgelopen week maar weer een gerecht heb gemaakt met bonen. Het officiële gerecht van Maggi wordt gemaakt met hamlapjes. Uiteraard kun je dit zelf aanpassen, ik heb rundvlees gebruikt wat ook heel goed gaat en erg in de smaak viel.

Meestal moeten de kinderen er niets van hebben als de groenten in een saus klaargemaakt zijn, en houd ik meestal wat groenten apart voor hen, maar in dit gerecht vonden ze het heerlijk.

Hollands Pannetje Sperziebonen Jachtsaus - zonder pakjes en zakjes

Ingrediënten voor 3-4 personen:

250 gram runderlapjes of biefstukpuntjes, 500 gram sperziebonen, 1 ui, 1 teen knoflook

Voor de jachtsaus: 250 gram (kastanje)champignons, 1 ui of sjalot, 1 eetlepel speltbloem, 200 milliliter runderbouillon (Naturcompagnie zonder gist en zonder suiker), 1-2 theelepels paprikapoeder, 2 eetlepels tomatenpuree, 2 eetlepels roomboter of ghee, 2 takjes tijm, Keltisch zout en peper, scheutje rode wijn is optioneel

Bereiding:

Begin met het maken van de saus. Snijd de champignons in plakjes en snipper de ui of de sjalot. Smelt de boter in een pan en fruit hierin de ui en de champignons. Bestrooi het geheel met de bloem en bak dit een paar minuten mee. Blus af met de rode wijn, en als je dit niet gebruikt met een scheutje bouillon. Voeg steeds wat meer bouillon toe, totdat je een mooie saus hebt. Voeg de tijm, paprikapoeder en de tomatenpuree toe en maak op smaak met zout en peper. Laat de saus even doorgaren en wat inkoken en zet het vuur dan uit.

Snijd het vlees in reepjes. Kook de bonen beetgaar en snipper de ui en de knoflook.

Smelt wat boter of olie in een ruime pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg het vlees toe, bak dit een minuutje mee en voeg dan de bonen en de saus toe. Schep het geheel een paar keer om tot het goed warm is en serveer direct.

Serveer het gerecht met rijst of aardappels.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Nog 1 hapje en dan is het bloggen klaar voor dit jaar! Volgend jaar hoop ik...
lees verder
Op de facebookgroep komen regelmatig heerlijke recepten voorbij die veel mensen weer op ideeen...
lees verder
Nu is het seizoen om lekkere (zoet)zure appels te plukken. Je kunt hiervoor naar de pluktuin, of...
lees verder
Overrijpe bananen in huis? Daar maak ik altijd een heerlijk bananenbrood van. Lekker voedend,...
lees verder
Zoals beloofd, het perfecte bijgerecht recept voor bij de Quinoasalade. Dit recept is ook...
lees verder
Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op Smakelijck...
lees verder

6 opmerkingen
  • Gerrie
    Gerrie woensdag 05 jun 2019 om 22:56
    kun je het gerecht met sperciebonen ( en andere sausjes) ook glutenvrij maken?
    • Smakelijck donderdag 06 jun 2019 om 11:55
      Jazeker, dan kun je glutenvrij meel zoals bijv. boekweit gebruiken. Wel opletten dat de rest van de ingredienten ook glutenvrij zijn die je gebruikt, zoals de bouillon.
  • Elise
    Elise donderdag 15 aug 2019 om 17:32
    Hoi, Lijkt me een lekker recept voor ons. Gebruik je als runderlapjes, draadjesvlees? Groetjes Elise
    • Smakelijck donderdag 15 aug 2019 om 18:48
      Nee, geen stoofvlees, echt vlees wat je maar heel kort hoeft te bakken, bijv. biefstuk of hele dunne runderlapjes. Succes!
      • Elise
        Elise zondag 18 aug 2019 om 22:41
        Heerlijk! Had nog ossenhaaspuntjes van de boer liggen kwam ik achter. De jachtsaus gewoon apart erbij geserveerd met aardappelpartjes uit de oven en sperziebonen uit de moestuin... perfect maaltje! En de tonijnsalade was ook heerlijk .....
        • Smakelijck maandag 26 aug 2019 om 11:23
          Fijn!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190