Champignon-room groenteschotel #Zonder pakjes en zakjes!
Champignon-room groenteschotel - Zonder pakjes en zakjes!
Ingredienten voor 2-3 personen:
1 ui, 1 teen knoflook, 2 winterwortels, 250 gram (kastanje)champignons, 200 gram tuinerwten (diepvries), 100 milliliter biologische slagroom of haverroom, 250 milliliter groentebouillon, 1 eetlepel speltbloem, 1 eetlepel bieslook, Keltisch zout en peper naar smaak
Bereiding:
Snipper de ui en de knoflook en snijd de wortels in plakjes. Kook de wortel samen met de tuinerwten beetgaar. Snijd de champignons in plakjes. Smelt wat boter of olie in een ruime pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de champignons toe en bak deze even mee. Bestrooi het met de bloem en bak dit even mee. Voeg scheutje voor scheutje de bouillon toe tot dit goed is opgenomen. Voeg de room toe samen met de bieslook, wortel en tuinerwten en maak het geheel op smaak met zout en peper.
Serveer de champignon room schotel met (glutenvrije) pasta of zilvervliesrijs, een salade en eventueel pijnboompitjes.
Ben je benieuwd naar meer vegetarische groenteschotels? Bekijk deze recepten ook eens:
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene