Fakkelbrood Kip Teriyaki
Vorige week deelde ik al de vega-variant van het fakkelbrood, de Cheddar-Mozzarella, vandaag de variant met kip. Fijne dag!
Fakkelbrood Kip Teriyaki - Zonder pakjes en zakjes!
Ingrediënten voor 3 wraps:
3 wraps (volkoren, glutenvrij of zelfgemaakt), 1 kipfilet, 1 ui, 2 tenen knoflook, 3 eetlepels sojasaus (of gebruik ketjap manis), ½ theelepel gemberpoeder, snuf cayennepeper, mespuntje mosterd, Keltisch zout en peper naar smaak, optioneel 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
Bereiding:
Snipper de ui en de knoflook fijn. Fruit deze aan in wat boter of olie tot lichtbruin. Voeg de kruiden, zout en peper en de kokosbloesem toe. Meng goed door elkaar en haal van het vuur. Maal de kipfilet fijn in de keukenmachine tot gehakt. Meng het kipgehakt door de gebakken uitjes en voeg de sojasaus toe. Meng het geheel goed door elkaar.
Verdeel het kipmengsel over de 3 wraps en strijk uit over de wraps. Rol de wraps strak op en zet vast met cocktail-prikkers. Bewaar de wraps tot gebruik in de koeling.
Verwarm de bbq. Leg de wraps op de bbq en keer ze af en toe om. De wraps zijn met ongeveer 15 minuten gaar. Snijd de wraps in stukjes en serveer.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene
Laat een bericht achter!