Marinade Saté en Pinda Saté saus #Zonder pakjes en zakjes!
Met de zomer in het vooruitzicht een fijn basisrecept voor een saté marinade en een pinda satésaus. Deze lijkt erg op mijn favoriete recept, maar door extra toevoeging van een aantal specerijen net even iets anders. De moeite waard om te proberen.
Marinademix Saté - Zonder pakjes en zakjes
Marinade: 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel knoflookpoeder of fijngeperste teen knoflook, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel laos, 1 theelepel uipoeder, 2 eetlepels sojasaus, ½ theelepel komijnpoeder, 2 eetlepels olie, Keltisch zout en peper naar smaak
Verder nodig: 300 gram kipfilet, satéprikkers (eventueel een uur voorgeweekt)
Bereiding:
Snijd de kip in grote blokjes. Meng alle poeders door elkaar en meng met de kipfilet. Laat minimaal een uur marineren. Bak de blokjes kip bruin en gaar. Rijg de blokjes daarna aan de stokjes. Andersom kan ook, rijg het gemarineerde vlees dan aan voorgeweekte satéstokjes en bak deze bruin en gaar op de bbq of in een ruime koekenpan of bakplaat.
Serveer de kipsaté met de pinda satésaus en eventueel gebakken uitjes (Yakso).
Pinda Satésaus - Zonder pakjes en zakjes
Ingredienten:
3 eetlepels pindakaas met stukjes noot (100% pindakaas), 300 milliliter (kokos)melk, 1 eetlepel palm- of kokosbloesemsuiker, 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel uipoeder, 1 theelepel korianderpoeder, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel laos, 3 eetlepels sojasaus, optioneel sambal naar smaak
Bereiding:
Doe alle ingrediënten in een steelpan en breng al roerend aan de kook. Laat even doorkoken tot je een goede sausdikte hebt. Is de saus te dik, voeg dan nog wat melk toe, is de saus te dun, voeg wat pindakaas toe. Maak de saus op smaak met wat sambal voor extra pit.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene