Kerrie Cashew Krokantjes!
Een heerlijk hapje voor bij de borrel in het weekend, dat zijn deze gemakkelijk te maken kerrie-krokantjes! Als je het bladerdeeg zelf maakt kun je de kerriepoeder al toevoegen bij met mengen van de bloem met de andere ingrediënten.
Kerrie Cashew Krokantjes
Ingrediënten voor ongeveer 12 stuks:
3 plakjes speltbladerdeeg (zelfgemaakt (recept uit Zoet!) of natuurwinkel), een handje vol gezouten cashewnootjes, 1 eetlepel pittige kerriepoeder (bijv. Vadouvan van Jonnie Boer), 1 ei.
Bereiding:
Kneed de 3 plakjes bladerdeeg tot een bal, kneed er de kerrie poeder goed doorheen. Rol het deeg uit tot een dunne lap en vouw een paar keer dubbel tot je een lange reep hebt van zo’n 4 cm breed.
Bestrijk met losgeklopt ei en druk de cashew nootjes er goed in (ik heb ze gehalveerd), bestrijk opnieuw met het losgekopte ei en snijd met een scherp mes in stukjes (zodat ze 2 x 4 cm zijn ongeveer) en schuif ze (niet te dicht op elkaar) in de oven op 180 graden.
Zodra ze mooi bruin zijn en gerezen zijn de kruidige krokantjes goed! Heerlijk ’s avonds bij de borrel!
Fijne dag!
Liefs, Williene