Kip – Saté salade - Zonder pakjes en zakjes
Vorige week deelde ik de Farmersalade met jullie, vandaag post ik de kip-saté salade. Ik ben namelijk begonnen met een aantal bakjes na te maken van de bekende salades op een toastje, boterham of cracker. Binnenkort volgen er meer! Fijne dag!
Kip – Saté salade - Zonder pakjes en zakjes
Ingredienten voor ongeveer 250 gram:
1 kipfilet, 6 eetlepels satésaus, 50 gram witte of spitskool, 2 eetlepels pinda’s, 1 eetlepel mayonaise of crème fraîche, optioneel Keltisch zout en peper
Bereiding:
Kook de kipfilet gaar in water of (kippen)bouillon. Laat de kip afkoelen. Maak de satésaus volgens dit recept. Snijd de kool heel fijn en kook beetgaar in ongeveer 5 minuten. Giet de kool af en laat afkoelen. Hak de pinda’s grof.
Snijd de kipfilet fijn en meng met de satésaus, de kool, de pinda’s en de mayonaise of crème fraîche. Maak de salade op smaak met zout en peper voor zover nodig. Bewaar de salade in de koeling tot gebruik.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene