Chocoladeijs!
Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op Smakelijck was ik alleen nog maar bezig om E-nummers te vermijden en geen geraffineerde suikers.
Dit ijsrecept kwam ik tegen in het tijdschrift 'Jamie' en ik wil het graag met jullie delen, want het was erg lekker ;-)
Ik heb het ijs in een pavlova geschept omdat je na het ei scheiden nog 3 eiwitten overhebt. Zonde om weg te gooien, dus maakte ik er een pavlova van. Geen idee wat ik er mee wilde doen, maar toen het ijs klaar was bedacht ik me dat het ijs vast wel lekker zou smaken in de pavlova ;-)
Het recept voor pavlova vind je hier: http://smakelijck.blogspot.nl/2011/09/pavlova-met-vers-fruit.html Ik heb 3 eiwitten gebruikt, dus dan heb je 150 gr. suiker nodig.
Chocoladeijs!
Ingredienten:
100 gram pure chocola, 300 ml volle melk, 85 gram rietsuiker, 3 eidooiers, 300 ml slagroom
Verwarm de pure chocolade met de melk tot je chocolademelk hebt. Haal van het vuur en laat wat afkoelen.
Klop de suiker met de eidooiers tot een dik romig mengsel. Roer de chocolademelk erdoor en zeef het terug in de pan. Verhit deze op het vuur tot het gaat indikken, maar het mag niet gaan koken.
Schenk het in een schone kom en laat het afkoelen, wel af en toe even doorroeren.
Klop de slagroom romig, maar niet stijf en schenk het chocolademengsel erdoor.
Verwerk het ijs in een ijsmachine.
Ik weet niet of dit recept ook te maken is zonder ijsmachine. Dat mag je gerust uitproberen, op eigen risico ;-) Ik zou het wel graag willen weten als het wel of niet lukt! Mijn tip zou zijn om het in de vriezer te zetten en elk half uur even om scheppen tot het bevroren is.
Wij hebben thuis geen ijsmachine, dus ik ga het recept zonder ijsmachine proberen te maken. Hopelijk lukt het! Misschien kom ik er morgen aan toe en anders volgende week! Met dit warme weer heb ik wat minder zin in bakken, maar zoiets is natuurlijk wel leuk en daar heeft iedereen ook trek in met dit weer :)
P.s.: Bedankt voor je leuke recepten. Ik kijk vrijwel elke dag even op je blog. Mijn lijst van 'even kijken', bestaat uit mail, weer en je blog :P
Jammer van de pavlova, maar helaas! Volgende keer beter!
Groetjes, Williene
De pavlova is helaas mislukt, hij wilde niet stijf worden. Ik heb 'm nog in de oven gehad, maar het werd 'm niet. Dus dat ga ik nog een keer proberen. Het staat zo leuk ;)
Bedankt voor het recept!
P.s. Ik zal eventjes reageren of het wel/niet lukt zonder ijsmachine.
Dat van die laagjes, dat klopt, dat wilde ik ook bloggen, maar toen bedacht ik me dat je dan wel moet uitkijken wanneer je het stokje erin steekt... Anders is de boel al bevroren en zit jij nog met het stokje ;-)
Volgens mij moet het wel lukken hoor, zonder ijsmachine, het wordt denk ik minder romig en wat vaster, maar de smaak blijft hetzelfde, en die is goed ;-)
Ik heb nu ook weinig zin in bakken met dit hete weer! Het is al warm genoeg, de oven laat ik graag uit...
Leuk dat je zoveel plezier hebt in m'n blog, geeft weer nieuwe energie om vooral door te gaan!
Uiteraard kun je overal waar rietsuiker voor gebruikt wordt ook gewone suiker voor gebruiken. Qua prijs maakt het elkaar niet heel veel, in de supermarkt verkopen ze ook rietsuiker, en de AH heeft bijv. bio-suiker, die is ook wat bruiner van kleur. Witte suiker is erg bewerkt oftewel geraffineerd en daardoor dus niet goed voor je. Rietsuiker is wat dat betreft wat minder geraffineerd, maar het is en blijft suiker en evengoed niet goed voor je.
Zo af en toe (vooral in het weekend) worden hier dus wel dingen gegeten met deze suikers, maar zo min mogelijk. Het zijn energievreters, dikmakers en ziekmakers. Dat moeten we zoveel mogelijk zien te vermijden ;-)
Hopelijk heb je wat aan de antwoorden!
Succes ermee!
Groetjes, Williene
groetjes Andrea
groetjes Andrea
Succes ermee!
Groetjes, Williene
De waterijsjes staan nu in de diepvries! Ik ben benieuwd hoe ze smaken. Ik heb er sap zonder suiker van appelsientje ingedaan.
groetjes Andrea
Groetjes, Williene
's avonds bij de koffie de eiwitschuim met aardbeien en slagroom gedaan dat was ook heel lekker!
Bedankt voor de tip!
Hier achter worden net m'n laatste (dure) suikervrije ijsjes uitgedeeld aan alle buurtvriendjes, dus ik denk dat het tijd word om me aan je volgende berichtje te wagen. Zelf waterijsjes maken!
groetjes Andrea
Een hele fijne vakantie!
Groetjes, Williene