17-07-2020

Split-ijsjes!

Vandaag begint in onze regio de Zomervakantie. Na een bijzonder schooljaar, tijd om heerlijk bij te komen en uit te rusten. En het weer lijkt ook beter te worden, dus wat is er dan leuker om zelf ijsjes te maken! Deze variant valt bij onze kinderen altijd érg in de smaak. Hopelijk ook bij jou! 

Ik wens iedereen een héle fijne vakantie of je nu thuis blijft of er even tussenuit gaat, geniet ervan! 

Split-ijsjes

Ingredienten voor 6 ijsjes:

Gezeefd sap van 2-3 perssinaasappels (eventueel gepureerd met een ½ banaan, je kunt ook mangopuree gebruiken), 100 gram mascarpone, 3 eetlepels yoghurt, 1 eetlepel imkerhoning, eventueel snufje vanillepoeder

Bereiding:

Verdeel het sap (of mangopuree) over 6 ijsvormpjes. Zet deze in de vriezer voor één uur. Steek in de ijsjes een stokje en laat helemaal bevriezen.

Klop de mascarpone romig met de honing en vanille. Voeg de yoghurt toe en mix glad. Doe het mascarpone/yoghurtmengsel in een spuitzak.

Haal de ijsvormpjes uit de vriezer. Spuit het roommengsel voorzichtig op het bevroren sap. Laat de ijsjes verder geheel bevriezen in zo’n 2 uur.

Liever helemaal zonder zuivel? Gebruik dan plantaardige yoghurt. Vervang de mascarpone ook door plantaardige yoghurt (bijvoorbeeld kokosyoghurt) en maak het iets zoeter met honing of bijvoorbeeld ahornsiroop. 

Fijn weekend!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

2 Reacties

  • Wilma Put
    Wilma Put zaterdag 18 jul 2020 om 08:56
    Lijkt mij erg leuk om te maken. Maar waar kan je vanillepoeder kopen?
    • Smakelijck zaterdag 18 jul 2020 om 13:39
      Bij de natuurwinkel, een Holland&Barett of je gebruikt vanillemerg uit een vanillestokje.
Laat een bericht achter!
254