Chocolade cakerol met frambozen!
Deze feestelijke chocolade cakerol is eenvoudig te maken, met feestdagen in het vooruitzicht zou je deze prima een dag van te voren kunnen maken en bewaren in de koelkast. Dat scheelt weer wat stress ;-). Een prachtige traktatie voor bij de koffie of als dessert. Goed voor zo’n 12 personen!
Chocolade cakerol met frambozen!
Ingrediënten voor de cake:
Boter om in te vetten, 30 gram cacao + wat om te bestrooien, 75 gram speltbloem, 2 theelepels wijnsteenbakpoeder, 5 eieren, 100 gram kokosbloesemsuiker
Voor de vulling:
250 milliliter slagroom, 100 gram monchou, 2 eetlepels honing, 1 theelepel vanille extract of vanillemerg, (bevroren) frambozen
Voor de versiering:
Handje frambozen, reep pure chocolade, kokosrasp
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed een bakplaat van ongeveer 30 x 40 centimeter met bakpapier en vet het bakpapier goed in met boter en bestuif met cacoapoeder.
Zeef de speltbloem en de 30 gram cacao poeder boven een kom en voeg de bakpoeder toe. Doe in een andere kom de 5 eieren met de kokosbloesemsuiker en klop tot een zeer luchtige massa (neemt in volume ongeveer 3x toe!). Spatel nu voorzichtig met een metalen lepel de droge ingredienten door het luchtige eimengesel. Schenk het beslag op de beklede bakplaat en schuif in de oven voor zo’n 10-15 minuten.
Laat 2 minuutjes afkoelen en stort te cake op een snijplank en verwijder voorzichtig het bakpapier. Neem een schoon vel bakpapier en bestrooi royaal met cacaopoeder en laat de cake voorzichtig van de snijplank afglijden op het met cacao bestoven bakpapier (zo komt de mooie gladde bovenkant in de cacao te liggen). Rol nu voorzichtig, maar wel stevig, de cake inclusief het bakpapier op en zorg dat de ‘naad’ aan de onderkant van de rol komt. Laat de cake rol volledig afkoelen in het bakpapier!
Klop in de mixer de monchou met de honing en het vanille extract glad en schenk de slagroom er voorzichtig bij en klop door tot een stevige lobbige massa.
Als de cakerol volledig is afgekoeld kun je deze heel voorzichtig weer openrollen. Bestrijk met de lobbige slagroom en bestrooi royaal met de frambozen (breek of verkruimel deze een klein beetje, dat is makkelijker snijden straks). Druk de frambozen in de slagroom en rol de cake heel voorzichtig weer op. Leg deze direct op een mooi bord en zet weg in de koelkast tot gebruik.
Voor het serveren versier je de cakerol met chocalade krullen*, frambozen en wat kokosrasp. En voor een extra feestelijk tintje steek je er een paar vuurwerksterretjes in!
Als dat geen feest wordt ;-)
*chocolade krullen maak je eenvoudig door met een scherp koksmes over de onderkant van een reep pure chocolade te schrapen van boven naar onder!
Smullen maar!
Liefs, Williene