08-09-2023

Mousse van vers zomerfruit

 

Mousse van vers zomerfruit

Ingredienten voor 4 personen:

150 gram (diepvries)bosvruchten (zoals bijvoorbeeld aardbeien, bramen, blauwe en rode bessen, frambozen),  250 milliliter biologische slagroom of kokosroom, 2-3 eetlepels imkerhoning, ½ eetlepel rundergelatine (of gebruik 3 blaadjes gelatine), vers fruit naar keuze voor de decoratie

Bereiding:

Verwarm het fruit op laag vuur en pureer dit licht met een staafmixer. Voeg de gelatine toe aan het warme fruit en meng goed door. Laat al roerend een beetje afkoelen.

Klop de slagroom stijf met de honing. Meng de room met het fruitmengsel en klop goed door. Verdeel de room in 4 glaasjes en laat de mousse 4 uur opstijven in de koelkast.

Decoreer de glaasjes mousse met vers fruit naar keuze en serveer direct.

Geniet ervan,

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

4 Reacties

  • Rianne
    Rianne zaterdag 09 sep 2023 om 23:42
    Hoe bereid ik dit toetje als ik kokosroom wil gebruiken?
    • Smakelijck maandag 11 sep 2023 om 10:49
      Hetzelfde als met de slagroom. Je hebt nu van Terrassana ook kokosroom die je net als slagroom kunt opkloppen.
      • Geerke
        Geerke donderdag 21 sep 2023 om 20:38
        waar kan de kokosroom kopen?
        • Smakelijck vrijdag 22 sep 2023 om 10:43
          Supermarkt, natuurwinkel, dit verkopen ze overal.
Laat een bericht achter!
254