Mousse van vers zomerfruit
Mousse van vers zomerfruit
Ingredienten voor 4 personen:
150 gram (diepvries)bosvruchten (zoals bijvoorbeeld aardbeien, bramen, blauwe en rode bessen, frambozen), 250 milliliter biologische slagroom of kokosroom, 2-3 eetlepels imkerhoning, ½ eetlepel rundergelatine (of gebruik 3 blaadjes gelatine), vers fruit naar keuze voor de decoratie
Bereiding:
Verwarm het fruit op laag vuur en pureer dit licht met een staafmixer. Voeg de gelatine toe aan het warme fruit en meng goed door. Laat al roerend een beetje afkoelen.
Klop de slagroom stijf met de honing. Meng de room met het fruitmengsel en klop goed door. Verdeel de room in 4 glaasjes en laat de mousse 4 uur opstijven in de koelkast.
Decoreer de glaasjes mousse met vers fruit naar keuze en serveer direct.
Geniet ervan,
Liefs, Williene