Aardbeientiramisu!
Zoek je nog een lekker en fris toetje voor aankomend weekend? Probeer deze variatie eens op de welbekende tiramisu! Lekker, makkelijk te maken én het staat fris en mooi op tafel!
Aardbeientiramisu
Ingredienten voor 4 personen:
Biscuitdeeg van dit recept, maar lange vingers uit de natuurwinkel kunnen ook, 100 milliliter biologische slagroom (AH), 150 gram mascarpone of andere stevige roomkaas, 1,5 tot 2 eetlepels biologische of imkerhoning, snufje vanillepoeder, 400 gram Hollandse aardbeien
Bereiding:
Snijd het biscuitdeeg in blokjes of plakjes. Ik had van de moederdagtaart nog biscuitdeeg over, vandaar dat ik dit toetje ervan gemaakt heb. Maar je kunt ook de klassieke lange vingers gebruiken, al weet ik niet of deze suikervrij verkrijgbaar zijn. En anders is het biscuitdeeg snel gebakken ;-)
Klop de slagroom stijf. Voeg de honing, vanillepoeder en mascarpone toe en klop tot een romig geheel.
Pureer 200 gram van de aardbeien tot puree in keukenmachine of blender. Zet 4 glazen klaar en schep onderin wat blokjes biscuitdeeg, besprenkel met wat aardbeienpuree en schep er dan een flinke lepel room op. Verdeel opnieuw wat blokjes biscuit, aardbeienpuree en een paar verse aardbeien in plakjes of kwartjes gesneden over de room. Sluit af met opnieuw een flinke schep room. Garneer de tiramisu's met verse aardbeien en nog wat puree.
Serveer direct of bewaar de tiramisu's tot opdienen in de koelkast.
Tip: Geen mascarpone in huis of op zoek naar een goedkopere variant? Vervang door (Griekse) Yoghurt! Dat maakt de tiramisu ook iets frisser!
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene