Pavlova met vers fruit!
Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op Smakelijck was ik alleen nog maar bezig om E-nummers te vermijden en geen geraffineerde suikers.
Pavlova met vers fruit
Een lekkere afsluiter van een zomerse barbeque. De meringue kun je een dag van tevoren al bereiden.
Wat heb je nodig?
4 eiwitten, 200 gram fijne kristalsuiker + 3 eetlepels, 500 ml. slagroom, 500 gram vers fruit (bijv. aardbeien, frambozen, blauwe bessen), poedersuiker
Zet de oven op 150 graden. Bakplaat bekleden met bakpapier.
Klop de eiwitten stijf in een roestvrijstale, vetvrije kom. Als de eiwitten stevige pieken vormen schep je beetje bij beetje de suiker en een snufje zout erbij. Klop tot de eiwitten stijf en glanzend zijn en de suiker is opgelost. Dit duurt ongeveer 8 minuten. Strijk het mengsel in een cirkel van ong. 24 cm doorsnede op het bakpapier. Zet de meringue in de oven voor 1 uur en een kwartier tot het van buiten knapperig en van binnen nog zacht is. Zet hierna de oven uit en laat de meringue in de oven afkoelen.
Klop de slagroom met suiker of honing (voeg voor vanilleslagroom het merg van 1 vanillestokje toe) stijf. Verdeel de slagroom net voor het serveren over de meringue. Verdeel het verse fruit over de slagroom en bestrooi de pavlova met poedersuiker. Direct serveren.
Tip: Voor chocolade pavlova voeg 2 eetlepels gezeefde cacao en 50 gram fijngehakte pure chocolade toe als het eiwitmengsel is stijfgeklopt. Vouw dit met een spatel goed door het mengsel en verdeel dan over de bakplaat.
Liefs, Williene
Zou fijn zijn... :)