26-11-2021

Gevulde speculaas crumble!

Een heerlijk, herfstig recept voor de koude dagen. Wij eten niet vaak toetjes, en als we een toetje eten dan graag een lekker toetje :-) En ik ben dol op crumbles, in de zomer met lekker zomerfruit en in de winter met appel of peer. Gisteren bedacht ik deze variant, met een knipoog naar gevulde speculaas. 

Afgelopen week kreeg ik een heerlijk notenpakket van Bas Boer Noten, deze heerlijke producten heb ik dus direct gebruikt in deze crumble. Speciaal voor jullie een leuke actiecode in deze fantastische notenshop: met de code smakelijck krijg je direct 10% korting! Deze code is geldig tot 31 - 12 - 2021. De korting is niet geldig op cadeaupakketten. 

Fijn weekend!

Gevulde speculaas crumble

Ingredienten:

3 appels en/of peren, 1 theelepel kaneel, 70 gram koude roomboter, 75 gram amandelmeel, 30 gram (glutenvrije) havermout, 30 gram (glutenvrij) havermeel, 40 gram gehakte pecannoten, 25 kokosbloesemsuiker, 1,5 eetlepel speculaaskruiden, snufje zout

Voor het amandelspijs*: 100 gram amandelmeel, 1 ei, citroenrasp van een halve citroen, 75 gram ahornsiroop (of gebruik imkerhoning)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Meng voor het amandelspijs het amandelmeel met het ei, citroenrasp en ahornsiroop door elkaar tot een smeuïg spijs.

Schil de appels (of peren) en snijd deze in blokjes. Meng met de kaneel en verdeel over een ovenvaste schaal.

Strijk het amandelspijs voorzichtig over de appelblokjes.

Meng voor het kruimeldeeg alle overige ingrediënten in een ruime schaal en kruimel met je vingertoppen tot een kruimelig deeg. Niet kneden, maar echt kruimelen. Verdeel de deegkruimels over het amandelspijs en bestrooi eventueel met wat extra pecannoten.

Schuif de crumble in de oven en bak de crumble in ongeveer 30 minuten gaar.

Serveer de crumble warm met een bolletje kaneelijs (recept in Smakelijck Winter) of een lepel crème fraîche.

*De amandelspijs is optioneel, zonder spijs is deze crumble ook verrukkelijk! 

Eet Smakelijck,

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

11 Reacties

  • Joke
    Joke zaterdag 27 nov 2021 om 12:49
    voor hoeveel personen is dit recept?
    • Smakelijck zaterdag 27 nov 2021 om 16:48
      Ongeveer 4 personen.
    • Geerke
      Geerke dinsdag 30 nov 2021 om 15:36
      Kun je dit ook bij de koffie of thee eten Kan je dit ook invriezen?
      • Smakelijck dinsdag 30 nov 2021 om 22:23
        Dat kan zeker!
        • Geerke
          Geerke zaterdag 11 dec 2021 om 15:22
          Je bedoelt dat je het ook bij de koffie en thee kan eten? Kan je het ook invriezen?
    • Smakelijck zaterdag 11 dec 2021 om 16:37
      Invriezen is denk ik niet lekker met spijs.
      • Marieke
        Marieke dinsdag 22 okt 2024 om 10:23
        Ik maak spijs altijd dubbel en vries de helft in. Gaat prima
    • Miek
      Miek donderdag 07 apr 2022 om 22:26
      Hoi kan je het ei ook weglaten of vervangen in spijs?
      • Smakelijck vrijdag 08 apr 2022 om 09:48
        Weglaten niet, vervangen wel: https://www.smakelijck.nl/recepten/informatieve-blogs/hoe-vervang-ik-/
    • Rebecca
      Rebecca woensdag 09 nov 2022 om 09:01
      Hi zou je dit ook met ander meel kunnen maken bijv. met speltmeel? Dan alleen de amandelmeel vervangen of ook de havermout? Ga het voor grote groep maken :-) Groet Rebecca
      • Smakelijck woensdag 09 nov 2022 om 10:23
        Ja hoor, dat kan zeker! Ik zou de havermout en havermeel daarmee vervangen. Amandelmeel zou ik er wel in houden, dit maakt het lekkerder van smaak.
Laat een bericht achter!
254