14-12-2021

Mandarijnenmousse #Kerst2021

Mandarijnenmousse

Ingredienten voor 4-5 personen:

150 gram yoghurt, 150 milliliter (biologische) slagroom, 6 mandarijnen2-3 eetlepels imkerhoning, snufje vanillepoeder, 2 theelepels rundergelatine* (of gebruik 3 blaadjes gelatine)

Bereiding:

Pers 4 mandarijnen uit tot je ongeveer 100 milliliter sap hebt. Klop de room met de honing stijf en meng met de yoghurt en vanillepoeder. Schil 2 mandarijnen dik met een scherp mes en snijd de partjes uit de vliesjes. Halveer de partjes. Voeg de partjes toe aan de roomyoghurt.

Breng het mandarijnensap op laag vuur aan de kook en meng met de gelatinepoeder. Klop goed zodat je geen klontjes krijgt. Haal het al kloppend van het vuur en laat wat afkoelen, klop regelmatig goed door. Meng het nu met het yoghurt room mengsel en verdeel het gelijk over mooie glaasjes waarin je de mousse wilt serveren. Laat 4 uur opstijven in de koelkast. Decoreer de mousse naar keuze.

*je kunt ook agar agar gebruiken.

Tip:

Eet je zuivelvrij? Gebruik kokosyoghurt en kokosroom. Deze laatste hoef je niet op te kloppen, maar wel goed met elkaar mengen. 

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

6 Reacties

  • Ellie
    Ellie dinsdag 14 dec 2021 om 16:28
    Zou dit ook 18 uur van te voren gemaakt kunnen worden
    • Smakelijck dinsdag 14 dec 2021 om 16:47
      Ja hoor!
    • Anja
      Anja vrijdag 17 dec 2021 om 17:15
      Kun je inplaats van gelatine ook arrowroot gebruiken?
      • Smakelijck zaterdag 18 dec 2021 om 12:29
        Dan moet je agar agar nemen, arrowroot stijft niet voldoende op.
        • BC de Rooij
          BC de Rooij donderdag 23 dec 2021 om 07:20
          Hoeveel en hoe gebruik jij de agar agar? Bin min gAt het altijd fout op een af snsere manier
    • Smakelijck donderdag 23 dec 2021 om 17:26
      Ik gebruik nooit agar agar. Als het goed is staat de bereiding op de verpakking? Hoeveel nodig is?
Laat een bericht achter!
254