Nectarine-cake
Nectarine-cake
Ingredienten voor een ronde bakvorm van 20 centimeter doorsnede:
150 gram roomboter, 125 gram (kokosbloesem)suiker of gebruik honing, 3 eieren, 100 gram speltbloem, 50 gram amandelmeel, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, 1 nectarine (of gebruik ander fruit zoals pruimen, perzikken, abrikozen)
Bereiding:
Bekleed de bakvorm met bakpapier en vet de randen in met boter. Verwarm de oven voor op 170 graden.
Klop de roomboter zacht met de (kokobloesem)suiker. Voeg de eieren één voor één toe tot ze volledig zijn opgenomen. Voeg het bloem, amandelmeel en de bakpoeder toe en meng tot een luchtig beslag. Giet het beslag in de bakvorm. Snijd de nectarine in dunne plakjes en verdeel deze over de cake. Bak de cake in de oven in ongeveer 45 minuten bruin en gaar.
Tip: Als de cake glutenvrij moet zijn, vervang het bloem dan door een glutenvrij meel zoals glutenvrij havermeel of gebruik volledig amandelmeel.
Eet Smakelijck!
Laat een bericht achter!