Crumble met rood fruit!
Rood fruit Crumble met vanillesaus
Ingrediƫnten voor 4 personen:
175 gram frambozen, 175 gram bramen, 100 gram blauwe bessen, 60 gram (glutenvrij) meel of speltbloem, 75 gram hazelnootmeel of amandelmeel, 30 gram (kokosbloesem)suiker, 70 gram koude roomboter, 20 gram gehakte noten naar keuze
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Verdeel het fruit over een ovenvaste schaal. Meng de overige ingrediƫnten, uitgezonderd de gehakte hazelnoten, tot een kruimelig deeg. Verdeel het kruimeldeeg over het zachte zomerfruit. Strooi de gehakte noten over de crumble. Zet de crumble in de oven voor ongeveer 30 minuten. Serveer de crumble lauwwarm met warme vanillesaus of een bolletje vanille-ijs.
Vanillesaus
Ingredienten:
125 milliliter (biologische) slagroom, 1 theelepel vanillepoeder, 2 eidooiers, 50 milliliter (plantaardige) melk, 30 gram ahornsiroop
Bereiding:
Doe de slagroom in een pan samen met de vanillepoeder. Breng op laag vuur aan de kook. Klop intussen de eidooiers met de melk en ahorn door elkaar. Voeg de warme room door het eidooier-mengsel terwijl je rustig blijft doorkloppen. Giet het geheel terug in de steelpan, zet opnieuw op het vuur en warm een aantal minuten goed door tot het een mooie, gladde saus wordt. Blijf ondertussen rustig doorkloppen en laat de saus niet meer koken. Serveer de vanillesaus lauwwarm bij de fruitcrumble.
Geniet ervan!
Liefs, Williene
Laat een bericht achter!