Aardbeienmousse
Een héérlijk moederdag-dessert! Supermakkelijk te maken en iedereen zal er van smullen...
Aardbeienmousse
Ingredienten voor 5 personen:
250 gram (diepvries)aardbeien, 250 gram mascarpone, 1 eiwit, citroensap van een halve citroen
Bereiding:
Maak de aardbeien schoon en halveer ze. Doe ze in een steelpan met het citroensap en verwarm de aardbeien tot ze zacht zijn. Pureer de aardbeien fijn en laat afkoelen.
Klop het eiwit volledig stijf. Meng de mascarpone door de aardbeienpuree. Spatel het stijfgeklopte eiwit door het mascarponemengsel. Verdeel het mengsel over 5 glaasjes en laat ongeveer 2-3 uur opstijven in de koelkast. Garneer de mousse naar keuze met bijvoorbeeld vers geklopte room en verse aardbeien.
TIP: Meestal is enkel het fruit al zoet genoeg. Echte zoetekauwen? Voeg dan 2 eetlepels imkerhoning toe bij het stijf kloppen van het eiwit.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene