09-05-2025

Aardbeienmousse 

Een héérlijk moederdag-dessert! Supermakkelijk te maken en iedereen zal er van smullen...

Aardbeienmousse 

Ingredienten voor 5 personen:

250 gram (diepvries)aardbeien, 250 gram mascarpone, 1 eiwit, citroensap van een halve citroen

Bereiding:

Maak de aardbeien schoon en halveer ze. Doe ze in een steelpan met het citroensap en verwarm de aardbeien tot ze zacht zijn. Pureer de aardbeien fijn en laat afkoelen.

Klop het eiwit volledig stijf. Meng de mascarpone door de aardbeienpuree. Spatel het stijfgeklopte eiwit door het mascarponemengsel. Verdeel het mengsel over 5 glaasjes en laat ongeveer 2-3 uur opstijven in de koelkast. Garneer de mousse naar keuze met bijvoorbeeld vers geklopte room en verse aardbeien.

TIP: Meestal is enkel het fruit al zoet genoeg. Echte zoetekauwen? Voeg dan 2 eetlepels imkerhoning toe bij het stijf kloppen van het eiwit.

Eet Smakelijck! 

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

5 Reacties

  • M. Kuipers
    M. Kuipers vrijdag 09 mei 2025 om 14:35
    Klinkt heerlijk! Waardoor kan het rauwe eiwit door worden vervangen?
    • Annemiek
      Annemiek vrijdag 09 mei 2025 om 16:17
      Door aquafaba! Dat kun je ook heel goed opkloppen. Wel even de tijd voor nemen.
      • Mirjam
        Mirjam vrijdag 09 mei 2025 om 16:29
        Wat bijzonder dan van kikkererwtenvocht, ik kende het niet. Thanks!
    • W
      W vrijdag 09 mei 2025 om 16:49
      Kan ik de mascarpone ook vervangen door vegan slagroom? Of iets anders?
    • M
      M zaterdag 10 mei 2025 om 11:23
      Het ziet er heerlijk uit! Heb je tips om dit recept koemelkvrij te maken?
Laat een bericht achter!
254