Kruidnoten Tiramisu!
Afgelopen week heb ik rechts aan de site een kopje Sinterklaasrecepten toegevoegd. Of beter gezegd: laten toevoegen ;-) (Nog bedankt Marcel ;-)) Hier kun je heel eenvoudig alle recepten terugvinden voor een geslaagde Sinterklaasavond. Maar ook de rest van deze maand zijn ze nog net zo lekker!
Eigenlijk heb ik de meest favoriete Sint recepten al wel geblogd, dus was aan het nadenken over een nieuw recept. HIervoor heb ik dit recept gebruikt. Omdat het mij nog steeds niet is gelukt om suikervrij en tarwevrije lange vingers te vinden moest ik op zoek naar alternatief voor de tiramisu. Vandaar deze heerlijke kruidnoten tiramisu!
Zoals je ziet was het oude recept nog niet suikervrij, in dit recept maak ik gebruik van een klein beetje honing, en dan natuurlijk de zelfgebakken kruidnootjes, da's 't lekkerst!
Kruidnoten tiramisu
Ingrediënten voor 4 personen:
Kruidnoten (Ik heb dit recept gebruikt en de helft van de gebakken kruidnoten gebruikt voor de tiramisu), 1 kopje sterke koffie, 100 milliliter slagroom, 150 gram mascarpone, 2 eetlepels honing, merg van een half vanillestokje, cacaopoeder, snufje speculaaskruiden of kaneel
Bereiding:
Klop de slagroom stijf. Voeg de mascarpone, honing en vanillemerg toe en klop tot een romig mengsel. Zet in de koelkast.
Doop drie kwart van de kruidnoten in de koffie en verdeel hiervan de helft over de glazen. Afhankelijk van de grootte van de glazen heb ik ongeveer 5 á 6 kruidnootjes per laagje gedaan.
Schep hier wat van het mascarpone mengsel op en dan weer een laagje in koffie gedoopte kruidnoten. Maak het toetje af met nog een laagje mascarpone crème. Hak de overige kruidnootjes grof en strooi over de tiramisu’s wat cacaopoeder en een snufje speculaaskruiden. Bewaar de toetjes in de koelkast tot je ze serveert.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene