IMG_1359
Donderdag 17 jan 2019

Dagje geen Vlees - Indiase Linzencurry #zonder pakjes en zakjes!

Vandaag een heerlijke vegetarische maaltijdschotel volgens de pakjes 'Dagje geen vlees'. De vorige maaltijd hiervan, het pompoenstoofpotje viel hier ook al enorm in de smaak (ook bij de kinderen :-)) En ook dit gerecht is een dikke aanrader. Dit gaat zeker vaker op tafel komen. Zeker omdat het vegetarisch is en wij maar 2-3 keer per week vlees/vis eten is dit een leuke afwisseling in de vegetarisch gerechten. En ook goed om te weten, er komen héérlijke geuren vrij bij het koken van dit gerecht. Alleen al daarom is het een feestje om dit regelmatig te laten terugkeren op het menu. Ik ben benieuwd wat jullie van dit gerecht vinden, dus laat het me gerust weten als je het hebt gemaakt. 


Benieuwd naar meer gerechten zonder pakjes en zakjes? Check de receptenindex daar kun je alle recepten terug vinden. 

Fijne dag!

Dagje geen vlees - Indiase Linzencurry - Zonder pakjes en zakjes

Ingredienten voor 2-3 personen:

1 kleine bloemkool, 2 winterwortels, 1 ui, 1 teen knoflook, 400 milliliter kokosmelk (bijv. Terrasana), 3 stuks bosui, 200-300 gram gare linzen

Kruiden: 1 eetlepel Vadouvan (Jonnie Boer) of kerriepoeder, 0.5 theelepel korianderpoeder, 0,5 theelepel gemberpoeder, 0,5 theelepel gemalen komijnzaad, snufje cayennepeper, 1 eetlepel verse of gedroogde peterselie, Keltisch zout en peper naar smaak

Bereiding:

Snipper de ui en de knoflook. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en snijd de wortels in kleine blokjes. Verhit wat boter in een ruime pan. Voeg de ui, knoflook, wortel en bloemkool toe en roerbak de groenten 3 tot 4 minuten. Voeg de kruiden toe en roer het geheel goed door, wacht tot het heerlijk gaat geuren en voeg dan de kokosmelk toe. Laat het geheel met het deksel op de pan een tijdje pruttelen tot de groenten bijna gaar zijn (10-15 minuten).Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de bosui in ringetjes. Voeg op het laatst de linzen toe aan de groentenschotel samen met de bosui. 

Serveer de linzencurry met zilvervliesrijst en eventueel verse kruiden zoals peterselie of koriander. Ook noten zijn een aanrader om bij dit gerecht te serveren. Cashewnoten passen goed bij dit gerecht. 

Eet Smakelijck! 

Liefs, Williene

Wat een prachtige dag was het afgelopen zaterdag! De derde editie van Heel Putten...
lees verder
Door verschillende Smakelijcke recepten door elkaar te husselen kwam ik vorige week tot deze...
lees verder
Vooral in het weekend maak ik vaak heerlijke lunchgerechten klaar. Lekker uitgebreid...
lees verder
Een lekker, makkelijk en voedzaam tussendoortje. Bijvoorbeeld als de kinderen uit school komen of...
lees verder
Als je fan bent van goulash dan is deze soep ook zeer zeker een aanrader! Heerlijk nu...
lees verder
Sinterklaas is voorbij en Kerst staat voor de deur. Afgelopen weken heb ik een aantal...
lees verder

4 opmerkingen
  • Judith
    Judith vrijdag 18 jan 2019 om 21:32
    Ziet er heerlijk uit! Even een vraagje, welke linzen gebruik je en kook je deze zelf of gebruik je kant en klare? Bedankt!
    • Smakelijck zaterdag 19 jan 2019 om 11:36
      Ik heb kant en klare biologische linzen gebruikt uit pot (AH). Maar ik kook ze ook regelmatig zelf (bijv. de linzen van HAK) en bewaar deze in de koelkast/vriezer in porties en kan ze die week dan zo gebruiken in bijv. een salade of soep. Die had ik nu niet staan, dus heb ik deze gebruikt.
  • Marjolein
    Marjolein dinsdag 05 feb 2019 om 10:46
    Hoi Williene, Kun je deze curry goed invriezen?
    • Smakelijck dinsdag 05 feb 2019 om 12:36
      Ja hoor, dat lijkt me geen probleem!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190