12-04-2021

Rendang Boemboe #zonder pakjes en pakjes!

Het laatste recept in de reeks van Boemboe recepten. Benieuwd naar de andere recepten voor boemboes? Kijk dan eens hier. Eet Smakelijck!

Rendang Boemboe - Zonder pakjes en zakjes

Ingredienten voor een bijgerecht voor 2-3 personen:

300 gram rundvlees, 1 ui, 1 teen knoflook, 150-250 milliliter runderbouillon

Kruidenmix: 1 theelepel sambal, 1 theelepel koriander, 1 theelepel gemberpoeder, ½ theelepel laos, 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel tomatenpuree, ½ theelepel citroengraspoeder, Keltisch zout en peper, optioneel palm- of kokosbloesemsuiker

Bereiding:

Snijd het vlees in reepjes. Let op wat voor vlees je gebruikt, je kunt hiervoor stoofvlees gebruiken, laat het dan een uur stoven. Dan gebruik je ook meer vocht. Gebruik je rundvlees wat je maar kort hoeft te braden, gebruik dan wat minder bouillon en dik de saus in met maïzena of arrowroot.

Snipper de ui en de knoflook. Fruit deze in wat boter of olie glazig. Voeg het vlees toe met de kruidenmix. Roerbak dit een minuut mee. Voeg de bouillon toe en laat even doorgaren. Zie bovenstaande tips voor het vlees.

Serveer de rendang met groenten en zilvervliesrijst of naanbrood.

Eet je vegetarisch? Maak het dan klaar met Jackfruit.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

5 Reacties

  • marijke
    marijke vrijdag 16 apr 2021 om 11:21
    hallo Williene, Die rendang is echt om te smullen! Met boontjes en rijst is het hier echt een toppertje! nu vroegen de kinderen of je ook een recept heb van aardappelsalade, die je op brood of toast kan doen. ben benieuwd! Fijne dag nog.
    • Smakelijck vrijdag 16 apr 2021 om 17:07
      Fijn om te horen! Een aardappelsalade staat in het boek Groente op blz 135. Maar dan moet je die toevallig net hebben. Ik zal ook een variant voor de website maken, binnenkort!
      • marijke
        marijke vrijdag 16 apr 2021 om 22:33
        Het boek heb ik niet, heb al 4 boeken maar net niet die.. Maar erg leuk als hij komt op de website! groetjes
    • Sule
      Sule vrijdag 11 nov 2022 om 08:52
      Ben erg benieuwd naar dit recept.. is een bouillon een must of kan het ook zonder?
      • Smakelijck vrijdag 11 nov 2022 om 10:00
        Het geeft wel meer smaak :-) Succes!
Laat een bericht achter!
279