Mexicaanse Taco's #zonder pakjes en zakjes!
Na de meivakantie en moederdag gaan we weer verder met de 'zonder pakjes en zakjes' maaltijden. Vandaag taco's uit Mexico :-) Met tips om de taco's vegan te maken en met méér groente! Overigens vind ik dit zelf een heerlijk makkelijk weekend gerecht. Het is snel klaar en het eet makkelijk weg.
Een fijne week toegewenst!
Mexicaanse Taco’s – Wereldgerecht zonder pakjes en zakjes
Ingrediënten voor 2-3 personen:
12 tacoschelpen, 250 gram rundergehakt, 1 ui, 1 teen knoflook, 1 courgette, 100 gram biologische mais uit pot, 2 tomaten, ijsbergsla in fijne reepjes gesneden
Voor de kruidenmix: 2 theelepels paprikapoeder, flinke snuf cacaopoeder, ½ theelepel komijnpoeder, ½ theelepel peterselie, flinke snuf korianderpoeder, flinke snuf cayennepeper, zout en peper naar smaak
Voor de saus: 2 avocado’s, 1 theelepel paprikapoeder, ½ theelepel uipoeder, flinke snuf korianderpoeder, flinke snuf cayennepeper, snuf knoflookpoeder
Bereiding:
Snipper de ui en de knoflook fijn. Snijd de tomaten en de courgette in kleine blokjes. Bak het gehakt rul in een klein beetje boter of olie. Voeg de ui en de knoflook toe en fruit even mee. Voeg de courgette en de mais toe en de kruidenmix. Roerbak tot het gehakt en de courgette gaar zijn, zo’n 4-5 minuutjes.
Verwarm de tacoschelpen even kort in de oven op 160 graden.
Prak de avocado’s fijn en meng met de ingrediënten voor de saus. Serveer de warme taco’s met het gehaktmengsel en de saus. Serveer de blokjes tomaat en de ijsbergsla bij de taco’s.
Tips voor meer groente:
*Voeg meer groente toe aan je gehaktmengsel, bijvoorbeeld kikkererwten, paprika, bosuitjes, kidneybonen of linzen. Zo kun je ook bijvoorbeeld het gehakt vervangen en maak je hem geheel vegetarisch.
*Voeg je meer groente toe? Proef dan of je ook nog meer kruiden moet toevoegen, totdat je het zelf voldoende op smaak vindt.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene