IMG_1970.JPG
Vrijdag 31 mei 2019

Chicken Tonight Tandoori mild #zonder pakjes en zakjes!


Vandaag geen zoet weekendrecept maar een gemakkelijke en snelle weekendmaaltijd. Vooral met de temperaturen die ze voor deze week beloven zijn makkelijke en snelle maaltijden ideaal. Maar wél gezond, e-nummervrij én Smakelijck. Dit snelle Chicken Tonight recept zie ik als een bijgerecht, dus voor de nodige groentes serveer ik die er apart bij. Je kunt ze ook door de saus mengen, mocht je dat lekker vinden. Sperzieboontjes zijn daar dan het meest geschikt voor. Wel even van tevoren beetgaar koken. 

Inmiddels heb ik bijna alle Chicken Tonight recepten op de website staan, ben je benieuwd welke varianten je nog meer kunt maken? Check dan deze recepten eens:

Chicken Tonight Hawai

Chicken Tonight Kerrie

Chicken Tonight Ajam Bali

Chicken Tonight Saté

Chicken Tonight Romige Tomaat

 

Chicken Tonight Tandoori mild – Zonder pakjes en zakjes!

Ingrediënten voor 3-4 personen:

250 gram kipfilet, 1 grote ui, 2 rode paprika’s, 2 verse tomaten, 2 eetlepels tomatenpuree, 1 eetlepel paprikapoeder, ½ theelepel gemberpoeder, ¼ theelepel komijnpoeder, 2 theelepels gedroogde of verse peterselie, 200-250 milliliter kippenbouillon (Naturcompagnie zonder gist en zonder suiker), 125 milliliter crème fraîche, Keltisch zout en peper naar smaak

Bereiding:

Snijd de kip in blokjes. Snipper de ui en snijd de paprika en tomaten in blokjes. Smelt wat roomboter of ghee in een ruime pan en bak de kip rondom aan. Voeg de ui en de paprika toe en roerbak dit even een paar minuten mee. Voeg de kruiden toe en de tomatenpuree en bak het even, al omscheppend, mee. Voeg de verse tomaten toe en blus het geheel af met de kippenbouillon. Maak het geheel op smaak met zout en peper. Laat het gerecht zo’n 4 minuten gaar stoven en voeg op het laatst de crème fraîche toe. Laat nog 2 minuten goed doorwarmen en serveer direct.

Serveer de Chicken Tonight met bijvoorbeeld gekookte sperziebonen, broccoli of bloemkool en gekookte zilvervliesrijst of quinoa.

Eet je zuivelvrij? Vervang de crème fraîche dan door haver- of rijstroom en voeg iets minder bouillon toe.

Moet het gerecht glutenvrij zijn? Let dan op dat je glutenvrije bouillon gebruikt. Of gebruik gewoon water. 

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

De laatste wintermaand is aangebroken! Nog even en we kunnen weer heerlijk genieten van verse...
lees verder
Gisteren, heel vroeg in de ochtend, was daar eindelijk Smakelijck Zomer! Een nieuw...
lees verder
  Deze salade vond ik in de laatste Allerhande. Ik heb hem wel hier en daar aangepast...
lees verder
Het tweede recept in de reeks 'zonder pakjes en zakjes'. Dit keer Bami Speciaal. Nu zag ik dat er...
lees verder
Het is de week van 14 Februari. Valentijn. Nu zijn Teus en ik al járen gelukkig getrouwd, en is...
lees verder
In het assortiment pakjes en zakjes wisselt het nogal eens. Pakjes komen en gaan, zo zijn er al...
lees verder

2 opmerkingen
  • Lisanne
    Lisanne donderdag 06 jun 2019 om 21:21
    Heerlijk recept, wat hebben wij gesmuld!
    • Smakelijck vrijdag 07 jun 2019 om 09:39
      Super :-)
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190