Butter Chicken #Zonder pakjes en zakjes!
Vorige week deelde ik een aantal foto's van recepten die ik afgelopen tijd heb gemaakt en vroeg ik welk recept jullie snel wilde zien op de website. Het recept van deze Butter Chicken was een veelgelezen reactie, dus deze krijgen jullie vandaag van mij. Dit recept is aan de hand van een pot Patak's Butter Chicken, maar dan vers en zelfgemaakt. De andere recepten die ik vorige week poste zal ik uiteraard ook snel delen, die houden jullie zeker nog tegoed!
Fijne dag!
Butter Chicken
Ingredienten voor 2-3 personen:
250 gram kipfilet of kipdijfilet, 2 uien, 4 tomaten, 150 milliliter room (bijvoorbeeld slagroom of haverroom), 2 eetlepels roomboter (of ghee), 2 eetlepels tomatenpuree, 3 tenen knoflook, 2 theelepels gemberpuree (of gebruik verse gember of gemberpoeder), 2 theelepels paprikapoeder, 2 theelepels garam masala, 200 milliliter kippenbouillon (zelfgemaakt of Natur Compagnie zonder gist en zonder suiker), Keltisch zout en peper naar smaak
Bereiding:
Snijd de kipfilet in grove stukken. Snipper de ui en de knoflook en snijd de tomaten in blokjes. Smelt de boter in een ruime pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de kipfilet toe. Bak rondom bruin. Voeg de tomatenpuree, gemberpuree, paprikapoeder en garam masala toe. Bak de kruiden even een minuut mee. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 2-3 minuten meegaren. Voeg de bouillon toe en laat de saus een paar minuten doorkoken. Blus de saus af met de room en laat nog een paar minuten doorkoken. Maak op smaak met zout en peper.
Serveer de butter chicken met zilvervliesrijst en een groente naar keuze, bijvoorbeeld snijbonen of sperziebonen. Ook heerlijk met een komkommersalade/raita en mangochutney.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene