Rucola-salade met avocado!
Bijgerechten om je groente inname te verhogen. Dát viel in de smaak toen ik vorige week mijn bleekselderijsalade postte. Nou, dat komt goed uit, want ik heb veel meer van dit soort gemakkelijke salade recepten. Vandaag weer één! Echt, het is bijna geen werk én zo gemaakt terwijl de pasta staat te koken en de groentesaus te pruttelen...
Rucola-salade
Ingredienten als bijgerecht voor 2 personen:
40 gram rucola, 1/2 mango, 1 avocado, 1 rode ui
Voor de dressing: sap van een halve sinaasappel, 1 eetlepel balsamicoazijn, 1 theelepel chilisaus of een mespuntje sambal (Yakso), 1 eetlepel avocado- of olijfolie, Keltisch zout en peper
Bereiding:
Schik de rucola in een schaal. Snijd de mango en avocado in plakjes en de rode ui in ringen. Verdeel over de rucola. Meng alle ingredienten voor de dressing door elkaar en maak op smaak met zout en peper. Sprenkel over de salade en serveer.
Deze salade is erg lekker bij o.a. pasta met een rijk gevulde tomatensaus, een éénpanspasta of bijvoorbeeld een lekkere lasagne.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene