Vrijdag 26 apr 2013

Vegetarische Lasagne!


Dit heerlijke groente gerecht is eenvoudig te maken en smaakt heerlijk! Vooral met een lekkere salade, bijv. avocadosalade of een veldsla-salade.
Deze lasagne kun je heel goed 's middags maken en later opwarmen in de oven. En als je lekker wilt variëren kun je de courgette lagen vervangen door bijv. aubergine.

Vegetarische lasagne:

Ingrediënten:
Voor de tomatensaus: 1 ui, 1 á 2 tenen knoflook, 2 winterwortels, 3 stengels bleekselderij, 2 blikken tomatenblokjes, 3 eetlepels tomatenpuree, 2 theelepels Italiaanse kruiden, zout en peper
Verder: 1 courgette, 1 bol mozzarella, 125 gram cherrytomaatjes, blaadjes basilicum, geraspte kaas

Fruit de ui in wat olie samen met de knoflook. Snijd de winterwortels en de bleekselderij fijn en voeg toe bij de ui. Bak even mee. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree en de kruiden toe en maak op smaak met (keltisch) zout en peper. Laat op laag vuur 20-30 minuten pruttelen en inkoken.

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de courgette in dunne plakken. Bouw de lasagne op met eerst een laagje saus, beleg met een paar plakken courgette, bedek met weer een laagje saus en herhaal dit tot de saus op is. Eindig met een laagje saus. Bedek de lasagne met plakken mozzarella, gehalveerde cherrytomaatjes, geraspte kaas en basilicum. Schuif in de oven voor ongeveer 30 minuten.

Serveer de lasagne met een lekkere frisse salade en evt. wat volkorenpasta.

Als je vlees niet kunt missen of je wilt de lasagne meer vulling geven voeg dan 200 gram rundergehakt toe bij de uien en bak dit rul mee.

Oké, afgelopen week was gemakkelijk. Maar nu gaat het echte werk beginnen! Fase 2 gaat...
lees verder
Groenten en fruit die volop in het seizoen zijn in... September! Nog een keer de voordelen...
lees verder
Na de lijst van afgelopen maandag hoe mijn eetpatroon eruit ziet ook het eet 'schema' van...
lees verder
Het heeft even geduurd voordat ik echt lekkere nasi had gevonden zonder een pakje. Ontelbare...
lees verder
Op sommige recepten krijg ik ontzettend veel enthousiaste reacties. De kip uit de oven, uit...
lees verder
  Het tweede gerechtje van het Sushi-menu! Deze komkommersalade heb ik van Jamie...
lees verder

11 opmerkingen
  • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 01 mei 2013 om 20:04
    Dankjewel voor je reactie! Je kunt natuurlijk heel goed tussen de courgettebladen ook een laagje lasagnebladen toevoegen.

    Fijn dat je zoveel hebt aan de recepten! Leuk om te horen, en fijn om te weten dat ze in de smaak vallen ;-)

    Groetjes, Williene
  • Anonymous
    Anonymous maandag 29 apr 2013 om 20:15
    Heeeerlijk recept! Bedankt! De kinderen vonden het wel tegenvallen dat het niet naar lasagne smaakte, maar hebben er stiekem toch lekker van gesmuld! ;-) Volgende keer toch maar weer lasagnebladen toevoegen... :-)

    Je brood is overigens ook heerlijk! Ik heb het al vaak gebakken, en we willen nu echt geen ander brood meer. Alhoewel, ik wil ook nog een keer zuurdesembrood bakken... Misschien is dat nóg lekkerder ;-)

    Al je recepten zijn eigenlijk heerlijk! ik heb al veel gebakken, en het valt (bijna) altijd in de smaak! :) (als je het niet laat verbranden, haha)

    Bedankt! Groetjes Eline.
  • Anonymous
    Anonymous vrijdag 26 apr 2013 om 17:05
    Lekker! Ik heb er gelijk boodschappen voor gehaald. Maar... hoe lang moet ie in de oven?
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 26 apr 2013 om 21:10
      Gelukkig maar ;-)
      Ik doe wel altijd de deksel schuin op de pan tegen het spatten. Maar je moet inderdaad de saus goed laten inkoken anders hou je teveel vocht over.

      Fijn dat het wel lekker was ;-)

    • Anonymous
      Anonymous vrijdag 26 apr 2013 om 20:05
      Oké. Op 200 graden is het ook goed gekomen :) Had tijdens dat pruttelen de deksel van de pan gemoeten? Ik had dat niet gedaan, het gevolg was een lekkere(!) lasagne, met wel erg veel vocht... ;)
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 26 apr 2013 om 17:20
      Wat dom, helemaal vergeten om te vermelden! Ik zet de oven meestal op zo'n 180 graden.

      Succes!
    • Anonymous
      Anonymous vrijdag 26 apr 2013 om 17:06
      Ik bedoel natuurlijk: hoe wárm moet de oven?
  • Ilse (blog: family nights/uit mijn keukentje)
    Ilse (blog: family nights/uit mijn keukentje) vrijdag 26 apr 2013 om 10:19
    oh lekker laag ook in de koolhydaten, ga het eens proberen met m'n eigen pastasaus en dan vervang ik de bladen door courgette!Bedankt voor het delen
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 26 apr 2013 om 10:42
      Klopt, in deze lasagne zitten alleen groenten (en kaas)! Ideaal dus voor diegene die weinig tot geen pasta/koolhydraten willen eten.

      Succes ermee!
  • Ruth
    Ruth maandag 30 mei 2016 om 18:59
    Heerlijk recept!! Super bedankt voor dit recept. Ik heb er gehakt aan toegevoegt, en zelfs mn kinderen vinden het heerlijk!! Groetjes van Ruth
    • Smakelijck maandag 30 mei 2016 om 19:49
      Fijn! Goed om te horen.
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190