P1030433
Woensdag 30 sep 2015

Eénpans-groentenpasta!

Afgelopen weekend crashte mijn laptop, dus vandaar dat ik niet veel online ben. Ook wel eens goed om wat afstand te nemen ;-) Helaas duurt het nog even voordat ik 'm, hopelijk weer gerepareerd, terugkrijg, dus maar even gauw een recept online zetten op Teus' z'n laptop! Al eerder heb ik een éénpans-pasta online gezet. Sindsdien is het mijn favoriete makkelijke maaltijd. Hup, alles in de pan, koken en op tafel. Makkelijker kan het bijna niet ;-)

Fijne dag!

Eénpans-Groenten-Pasta!

Ingrediënten:

3 kopjes volkoren speltpasta, halve courgette, 1 ui, 2 bosuitjes, 3 á 4 wortels, 2 stengels bleekselderij, 600 ml tuinkruiden bouillon (Rapunzel of Naturcompagnie), 2 á 3 tomaten, 1 eetlepel groene pesto, 1 fles tomaten passata (deels), halve theelepel Italiaanse kruiden. Pijnboompitjes en parmezaanse kaas voor de garnering.

Bereiding:

Snijd de courgette, ui, bosui, wortels en bleekselderij in kleine blokjes en doe samen met de speltpasta in een ruime pan. Bak heel kort aan met een ruime scheut olijfolie. Giet nu de bouillon erbij, het geheel moet ‘bijna’ onder staan. Lekker door laten koken tot het vocht is opgenomen in de pasta. (heb je teveel vocht en is de pasta al gaar, giet het dan af, niet te droog!)

Voeg nu de tomaten in blokjes toe en schenk de passata bij, let op hoe veel, het is voldoende zodra het een smeuig geheel is. Doe er nu nog een eetlepel groene pesto bij  en de Italiaanse kruiden en roer goed door, nog 2 minuutjes laten pruttelen en direct op tafel!  Heerlijk bestrooien met wat parmezaan en pijnboompitjes.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Magnesium is een belangrijk mineraal. Veel mensen hebben een tekort aan magnesium door verkeerde...
lees verder
De vakantie is weer voorbij, het nieuwe jaar begonnen. Bij ons hadden de kinderen gisteren nog...
lees verder
Nu het herst/winter is, is er toch veel vraag naar extra vitaminen. Wat slik je bij, ...
lees verder
Eigenlijk is het zo makkelijk dat het bijna geen recept te noemen is. Toch deel ik 'm, omdat ik...
lees verder
Misschien heb je er wel eens van gehoord, maar nog nooit gezien of gebruikt. Graag wil ik je meer...
lees verder
Een recept voor echte ouderwetse erwtensoep. Heerlijk op een koude winterdag. Het is even...
lees verder

6 opmerkingen
  • Johanneke
    Johanneke maandag 21 mrt 2016 om 19:24
    Het was heerlijk! Passata niet eens gebruikt.. Extra tomaat erin en extra lepel pesto en het was smeuïg genoeg. Voor herhaling vatbaar! Alleen zo jammer dat de kids geen pasta believen...
    • Smakelijck maandag 21 mrt 2016 om 20:28
      Leuk! Goed om te horen. Hopelijk gaan de kinderen het ook een keer waarderen ;-)
  • Geerke
    Geerke donderdag 23 jun 2016 om 16:12
    kan ik ook glutenvrije pasta gebruiken? En waar kan Passata kopen? Alvast bedankt voor je reactie!
    • Smakelijck donderdag 23 jun 2016 om 20:29
      Ja hoor dat kan! Passata kun je in iedere supermarkt en natuurwinkel kopen. Succes!
  • rita
    rita dinsdag 30 mei 2017 om 09:18
    Lekker deze snelle recepten. Wel bouillon blokjes gebruik jij meestal, is naturcompagnie ook zonder gist? bedankt.
    • Smakelijck dinsdag 30 mei 2017 om 17:46
      Ik gebruik al een aantal jaar Rapunzel zonder gist. Deze is heel fijn en smakelijk.
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190