P1030433
Woensdag 30 sep 2015

Eénpans-groentenpasta!

Afgelopen weekend crashte mijn laptop, dus vandaar dat ik niet veel online ben. Ook wel eens goed om wat afstand te nemen ;-) Helaas duurt het nog even voordat ik 'm, hopelijk weer gerepareerd, terugkrijg, dus maar even gauw een recept online zetten op Teus' z'n laptop! Al eerder heb ik een éénpans-pasta online gezet. Sindsdien is het mijn favoriete makkelijke maaltijd. Hup, alles in de pan, koken en op tafel. Makkelijker kan het bijna niet ;-)

Fijne dag!

Eénpans-Groenten-Pasta!

Ingrediënten:

3 kopjes volkoren speltpasta, halve courgette, 1 ui, 2 bosuitjes, 3 á 4 wortels, 2 stengels bleekselderij, 600 ml tuinkruiden bouillon (Rapunzel of Naturcompagnie), 2 á 3 tomaten, 1 eetlepel groene pesto, 1 fles tomaten passata (deels), halve theelepel Italiaanse kruiden. Pijnboompitjes en parmezaanse kaas voor de garnering.

Bereiding:

Snijd de courgette, ui, bosui, wortels en bleekselderij in kleine blokjes en doe samen met de speltpasta in een ruime pan. Bak heel kort aan met een ruime scheut olijfolie. Giet nu de bouillon erbij, het geheel moet ‘bijna’ onder staan. Lekker door laten koken tot het vocht is opgenomen in de pasta. (heb je teveel vocht en is de pasta al gaar, giet het dan af, niet te droog!)

Voeg nu de tomaten in blokjes toe en schenk de passata bij, let op hoe veel, het is voldoende zodra het een smeuig geheel is. Doe er nu nog een eetlepel groene pesto bij  en de Italiaanse kruiden en roer goed door, nog 2 minuutjes laten pruttelen en direct op tafel!  Heerlijk bestrooien met wat parmezaan en pijnboompitjes.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Met de feestdagen komt er bij velen het gourmetstel weer uit de kast! Het is makkelijk en de...
lees verder
Wil je wel eens iets anders met groente, dan is deze pastei een leuke afwisseling op tafel. Het...
lees verder
Mijn eerste kookboek, Smakelijck Gezond & Gevarieerd! Te bestellen via...
lees verder
Ik kan de hele zomer doorgaan met bloggen over verschillende soorten ijs. Al eerder heb ik...
lees verder
Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op Smakelijck...
lees verder
Afgelopen maandagavond kwam in het TV-programma Radar Dr. M. Katan en Dr. A.J. van der...
lees verder

6 opmerkingen
  • Johanneke
    Johanneke maandag 21 mrt 2016 om 19:24
    Het was heerlijk! Passata niet eens gebruikt.. Extra tomaat erin en extra lepel pesto en het was smeuïg genoeg. Voor herhaling vatbaar! Alleen zo jammer dat de kids geen pasta believen...
    • Smakelijck maandag 21 mrt 2016 om 20:28
      Leuk! Goed om te horen. Hopelijk gaan de kinderen het ook een keer waarderen ;-)
  • Geerke
    Geerke donderdag 23 jun 2016 om 16:12
    kan ik ook glutenvrije pasta gebruiken? En waar kan Passata kopen? Alvast bedankt voor je reactie!
    • Smakelijck donderdag 23 jun 2016 om 20:29
      Ja hoor dat kan! Passata kun je in iedere supermarkt en natuurwinkel kopen. Succes!
  • rita
    rita dinsdag 30 mei 2017 om 09:18
    Lekker deze snelle recepten. Wel bouillon blokjes gebruik jij meestal, is naturcompagnie ook zonder gist? bedankt.
    • Smakelijck dinsdag 30 mei 2017 om 17:46
      Ik gebruik al een aantal jaar Rapunzel zonder gist. Deze is heel fijn en smakelijk.
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190