Gevulde kipfilet met tomaatjes uit de oven!
Vandaag een gevulde kip. Vroeger deed ik dit erg vaak, tegenwoordig eigenlijk nooit meer. Als we vlees eten dan is dat altijd verwerkt in bijv. een pastasaus, een curry of een andere schotel. Maar zo af en toe een keer is het best lekker!
Met tapenade gevulde kipfilets!
Ingrediënten: (biologische) kipfilets, (zelfgemaakte) tapenade, 1 geklutst ei, handje vol (zelfgemaakt) paneermeel of broodkruim, handje vol geraspte kaas of parmezaan, 2 eetlepels fijngesneden verse peterselie, 30 gram gesmolten roomboter, 250 gram (tros)cherrytomaatjes, zout en peper
Maak een tomaten tapenade met bijvoorbeeld het recept van mijn blog. Deze vind je hier.
Snijd de kipfilets in, maar niet helemaal door. Vul ze met de tapenade. Prik ze eventueel vast met een cocktailprikker, maar het hoeft niet als het goed blijft zitten.
Meng de paneermeel met de kaas en de peterselie. Haal de gevulde kipfilets door het geklutste ei en voorzichtig door het paneermeelmengsel. Leg de kipfilets in een ovenschaal en bestrooi evt. met wat extra van het paneermengsel. Smelt de boter in een pan. Giet de gesmolten boter voorzichtig over de filets en schuif in een voorverwarmde oven op 180 graden. Laat de kipfilets 15 minuten garen en verdeel dan de tomaatjes over de ovenschaal. Bestrooi met wat versgemalen zout en peper en laat nog 10 minuten verder garen in de oven en serveer.
Deze gevulde kip is erg lekker met aardappeltjes uit de oven en boontjes met taugé !
Eet smakelijck!
Liefs, Williene
Iedereen enthousiast, kreeg zelfs de reactie, je kan wel kok worden!
Maar netjes gezegd dat ik het van jou gestolen had.
Wij aten het met aardappelballetjes en wat meer tomaten als groenten.
Gr. Mirjam
Groetjes, Williene
Ik had een reactie geplaatst, maar kan hem niet terug vinden, dus nogmaals een poging.
hoe maak jij paneermeel en hoelang kan je dat bewaren.
Ik koop ze nu bij ekoplaza, maar wel erg prijzig vind ik.
En dan nog over zelf vanillesuiker maken, ik doe nu een vanillestokje in een afgesloten bakje met de suiker, maar hoevaak kan je er nieuw suiker toevoegen en dat vanillestokje gerbuiken en wat voor n suiker gebruik jij, of heb je andere tips?
ik lees het wel weer, bedankt alvast.
Groetjes marjan
Paneermeel maak je van (oud) brood. Dit laat je helemaal uitdrogen, bijvoorbeeld in de oven. Dan draai je het tot kruimels in de keukenmachine. En dat gebruik je dan als paneermeel.
Ik gebruik het nooit meer, maar vroeger deed ik dit inderdaad met witte basterdsuiker. Ik deed het in een jampotje en dan deed ik 3 potjes met 1 stokjes. Dus ik vulde 'm altijd 2x bij. Maar als ik een vanillestokje ergens voor nodig had dan duwde ik de lege peul zo bij het potje in.
Succes ermee!
Groetjes, Williene