Javaanse boontjes - Boemboe #zonder pakjes en zakjes!
Komende weken zijn de laatste weken van afronding voor het kookboek: Puur koken Zonder Pakjes deel 2. In dit kookboek komen alle Aziatische, Oosterse maaltijden en maaltijdmixen zoals boemboes, curry's, maaltijdsauzen etc. aan bod. Zeker als je deel 1 al hebt, mag deel 2 natuurlijk niet ontbreken in deze serie Puur koken - zonder pakjes en zakjes met volop tips voor vegetarisch, meer groenten, glutenvrij, zuivelvrij en zo min mogelijk (geraffineerde) suikers.
Onderstaand recept is één van de boemboe-recepten die ook in dit boek komt te staan. Erg makkelijk recept en weer eens wat anders met boontjes.
Fijne dag!
Javaanse boontjes - Boemboe zonder pakjes en zakjes!
Ingredienten voor 2-3 personen:
500 gram sperziebonen, 1 ui, 1 teen knoflook, 200 milliliter groentebouillon (Naturcompagnie zonder gist en zonder suiker of Rapunzel zonder gist en zonder suiker)
Kruidenmix: 1 theelepel sambal (Yakso), 1 eetlepel tomatenpuree, 1 theelepel laos, 1 eetlepel sojasaus (Terrasana of Tomasu), optioneel 1 eetlepel palmsuiker, Keltisch zout en peper naar smaak
Bereiding:
Maak de bonen schoon en kook de bonen ongeveer 5 minuten beetgaar. Giet de bonen af.
Smelt wat boter of olie in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de bonen toe en voeg de kruidenmix toe. Roerbak een minuut mee en voeg dan de groentebouillon toe. Laat 5 minuten smoren.
Serveer de bonen met bijvoorbeeld Ajam Paniki.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene
Laat een bericht achter!