Hachee - Maaltijdmix zonder pakjes en zakjes
De Maaltijdmixen kun je allemaal vinden in het nieuwste kookboek, Puur koken - Zonder pakjes. Het recept voor deze hachee stond nog niet op de website, maar vanaf vandaag dus wél ;-) Steeds vaker vragen mensen om vegetarische recepten. Nu zijn heel veel maaltijden met vlees of vis erg makkelijk aan te passen naar vegetarisch (bij de tips, onderaan mijn recepten vertel ik je vaak hoe). In stoofgerechten kun je het vlees bijvoorbeeld heel goed vervangen door Jackfruit. Dit is een vlezig soort fruit wat het als vleesvervanger heel populair maakt. Jackfruit is verkrijgbaar bij veel supermarkten, kies dan wel voor de naturel versie.
Hachee - Maaltijdmix zonder pakjes en zakjes
Ingrediënten voor 3-4 personen:
500 gram runderstoofvlees*, 1 eetlepel speltbloem**, 4 uien, 2 tenen knoflook, 2 tomaten, 400 milliliter runderbouillon (zelfgemaakt of Naturcompagnie zonder suiker en zonder gist), 50 gram roomboter
Kruidenmix: 1 eetlepel tomatenpuree, 4 kruidnagels, 1 blaadje laurier, Keltisch zout en peper, optioneel ½ theelepel misopasta (Terrasana)
Bereiding:
Snijd het stoofvlees in blokjes en bestrooi royaal met zout en peper en schep om met de bloem.
Snijd de ui en de knoflook grof. Smelt de boter in een ruime pan en schroei het vlees aan in de pan. Voeg de ui en de knoflook toe en schep regelmatig om. Snijd de tomaten in blokjes en voeg deze toe met de tomatenpuree. Bak dit even kort aan.
Voeg de bouillon, kruidnagel en laurier toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag, liefst op een sudderplaatje, doe het deksel op de pan en laat 3-4 uur stoven.
Serveer de hachee met bijvoorbeeld aardappel- of knolselderijpuree, en groenten naar keuze.
*Vegetarisch? Gebruik in plaats van rundvlees stukjes Jackfruit. Spoel deze eerst goed af voor gebruik.
**Glutenvrij? Gebruik glutenvrijmeel in plaats van bloem.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene