Pita-broodjes!
Ook pita-broodjes zijn niet moeilijk om zelf te maken. Ze zijn ook veel lekkerder en luchtiger dan de broodjes uit de supermarkt. En ze vullen beter! Alleen maar voordelen dus :-) En nu aan de slag! Je kunt ze vullen met allerlei lekkers. Ik kies meestal voor biologisch shoarmavlees, en allerlei fijngesneden groenten zoals prei, ui, paprika, courgette en wortel (je kunt ook een zak kant en klaar gesneden groente nemen). Het vlees bak ik samen met de groenten (min. 200 gr. p.p.) en daarmee vul ik de broodjes. Heerlijk met de knoflook-komkommersaus!
Pita-broodjes
Ingredienten voor 6 stuks:
400 gram speltmeel, 1 eetlepel droge gist, 1 theelepel Keltisch zout, 1 eetlepel olijfolie, 200 milliliter lauw water.
Bereiding:
Verwarm de oven op 180 graden.
Meng alle ingredienten tot je een soepel deeg hebt. Dit kan ook in de keukenmachine of met een mixer met deeghaken. Is het deeg te korrelig voeg dan nog wat water toe, is het te nat voeg dan nog wat meel toe. Laat het deeg afgedekt met een vochtige theedoek ongeveer een half uur rijzen op een warme plaats tot het deeg zich heeft verdubbeld. Vorm er nu 6 balletjes van. Duw de balletjes plat met je hand en rol er een paar keer over heen met een deegroller tot je de grootte hebt van een rond pita-broodje. Bak de broodjes in ongeveer 15 minuten mooi bruin en gaar in de oven. Serveer direct.
Knoflook-komkommersaus: 3 eetlepels mayonaise (bijv. Ton's), 2 eetlepels Griekse yoghurt, 1 teen knoflook (geperst), stukje komkommer, Keltisch zout en peper.
Rasp de komkommer fijn en laat dit goed uitlekken, meng met alle andere ingredienten tot een saus en serveer bij de broodjes.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene
Hoeveel verse gist moet je hiervoor gebruiken?
Groetjes