Gefrituurde kikkererwten!
Dit is mijn favoriete borrelsnack, heerlijke, knapperige gekruide kikkererwten, doen het ook goed in een lekkere soep, salade of dus gewoon als 'nootjes' op tafel. Het uitproberen waard! Wil je ze bewaren? Dat gaat het best in een goed afgesloten pot of trommeltje.
Gefrituurde kikkererwten
Ingrediƫnten:
250 gram gare kikkererwten uit pot (natuurwinkel), knoflookpoeder, kerriepoeder, kurkuma, kokosolie om in te frituren
Bereiding:
Spoel de kikkererwten in een zeef schoon en laat goed uitlekken. Verwarm de frituurpan voor op 180 graden. Frituur de kikkererwten 3 minuten voor. Doe ze terug in de zeef en laat goed uitlekken en afkoelen. Frituur de kikkererwten opnieuw 3 minuten.
Doe de kikkererwten in een ruime schaal en bestuif met de kerriepoeder, kurkuma en een klein beetje knoflookpoeder. Schud ze flink om en serveer. Deze erwten zijn heerlijk bij de borrel als nootjes, of als knapperige bite over een salade.
Fijne dag!
Liefs, Williene