Salade Nicoise!
Een klassieker waar heel wat varianten van bestaan! Onderstaande ingredienten horen wat mij betreft zeker in deze salade thuis, alleen de sla, paprika, de aardappel en alfalfa zijn optioneel. Ik zou ze niet alle 4 in 1x weglaten, dan wordt hij zo kaal ;-) Deze salade wordt koud of lauwwarm gegeten, dus je kunt bijv. ook een gekookte of gebakken aardappel, die is overgebleven van de vorige dag, gebruiken. Ik gebruik daarom ook haricot verts uit blik van de natuurwinkel. Deze zijn al gaar en kan ik zo uitgelekt gebruiken. Als ik een salade eet als lunch wil ik namelijk wel dat het snel op tafel staat...
Salade Nicoise!
Ingredienten voor 2 personen:
400 gr. Haricot verts, 3 a 4 tomaten, 4 eieren, blikje tonijn op olie, uitgelekt, gemengde sla, handje kappertjes, handje olijven, 1 rode ui, halve rode paprika, evt. 1 aardappel, alfalfa
Dressing: 50 ml Olijfolie, kneepje citroensap, halve tl mosterd, peper en zout, snuf knoflookpoeder
Snijd de tomaten in partjes, was de sla, snijd de rode ui in halve ringen en de paprika in kleine blokjes. Kook de eieren in 4 a 5 minuten. Het lekkerst is als het eigeel nog wat zacht is. Als je ervoor kiest om aardappel toe te voegen, schil deze dan (of eet met schil) en kook deze gaar en snijd ook in parten. Roer de ingredienten voor de dressing door elkaar.
Verdeel de haricot verts, tomaten, ei, tonijn, rode ui, sla, paprika, en evt. aardappel over de borden. Maak het af met wat alfalfa, kappertjes en olijven en verdeel de dressing erover. Evt. een klein beetje zout en peper.
Eet smakelijck!
Voor deze salade kocht ik altijd blikjes gewone tonijn. Nu vroeg ik me af of er ook een biologische variant te koop is?
Wat is trouwens de reden dat je voor tonijn op olie kiest i.p.v. bijv. tonijn op water?
Groetjes!
Ik denk dat je in de natuurwinkel ook wel blikjes met tonijn zult vinden? Nooit naar gekeken eigenlijk! Zal eens opletten, de volgende keer.
Op olie heeft meer smaak en je is lekkerder, maar als je op water lekkerder vindt kun je die natuurlijk ook nemen.
Succes!
Dat ziet er lekker en gezond uit.
maar wat is alfalfa, nooit van gehoord???
Kan het ook zonder? o ja, dat lees ik nu,dan ga ik hem snel maken.
groetjes marjan
groetjes marjan
Vaak zitten daar kant en klare dressings door. Ik heb in mijn puberjaren bij de Goudreinet gewerkt en daar moest ik ze altijd maken. De sauzen komen aan in emmers. Door de meesten zat een yoghurt-bieslooksaus, kun je heel gemakkelijk maken door wat creme fraiche te mengen met yoghurt en wat zout en peper en gedroogde bieslook. Evt. wat mayo als je dat lekker vindt.
Succes!
Groetjes, Williene
nou klinkt niet vies hoor, ik dacht al dat het die sliertjes moesten zijn.
ik heb het vandaag in huis gehaald, dus morgen maar ns maken.
ik heb het al 2 keer gegeten zonder en ook zonder de olijven en kappertjes( hou daar niet zo van), en ik moet zeggen, t was echt heerlijk.
Nog even een vraagje waar jij misschien antwoord op weet.
Bij de groenteboer liggen vaak van die heerlijke salades in de vitrine, allerlei soorten, maar ik vraag me af, wat voor n dressing/ slasausje zit daar door.
Ik neem wel ns zo n bakje mee, voor bij de sla of gewoon lekker tussendoor een paar hapjes, maar volgens mij kan ik dat ook best zelf namaken, veel goedkoper en weet je ook wat je precies eet, heb jij een ideetje.
bedankt alvast.
groetjes Marjan.
Ja hoor, dat kan zeker zonder. Alfalfa zijn kiemgroenten. Heel gezond ;-) Gewoon te koop bij iedere supermarkt. Het lijkt een beetje op tauge maar dan in hele dunne uitvoering ;-) Op de foto zijn het die wittige sliertjes. Als ik het zo beschrijf klinkt het heel vies, sorry, haha!
Groetjes, Williene
Groet Caro
Groetjes, Williene