17-12-2021

Ossenhaas met pastinaakpuree en gebakken paddenstoelen #Kerst 2021

 

Ossenhaas met pastinaakpuree en gebakken paddenstoelen - Kerst 2021

Ingredienten voor 3-4 personen:

500 gram ossenhaas aan één stuk, 2 tenen knoflook, 1 ui, 250 gram gemengde paddenstoelen, verse tijm, roomboter, Keltisch zout en peper

Voor de pastinaakpuree: 200 gram pastinaak, 200 gram kruimige aardappelen, 125 gram (plantaardige) crème fraîche, Keltisch zout en peper, optioneel 1 theelepel grove mosterd

Voor de rode wijnsaus: 300 milliliter rode wijn, 200 milliliter runderfond, 50 gram roomboter, verse tijm, peper

Bereiding:

Pastinaakpuree: Maak de aardappelen en de pastinaak schoon en snijd in gelijke stukken. Kook samen gaar, giet af en voeg de crème fraîche (en eventueel mosterd) toe en maak op smaak met zout en peper. Stamp het fijn tot een gladde puree.

Rode wijnsaus: Breng de rode wijn aan de kook en laat 5 minuten inkoken. Voeg de fond, boter, tijm en peper toe en laat in 20 minuten verder inkoken tot een lekkere saus.

Verwarm de oven op 180 graden.

Snipper de ui en de knoflook. Laat de ossenhaas op kamertemperatuur komen. Kruid het vlees met zout en peper. Smelt ruim boter in de pan, voeg de ui en knoflook toe. Braad de ossenhaas in z’n geheel rondom aan. Leg de ossenhaas in een ovenschaal met het braadvet en schuif in de oven. Besprenkel de ossenhaas regelmatig met het braadvet en laat het in zo’n 15-20 minuten verder garen in de oven.

Snijd de paddenstoelen in grove stukken. Hak een paar takjes tijm fijn. Bak de paddenstoelen in wat boter met de tijm gaar. Maak op smaak met zout en peper.

Snijd de ossenhaas in mooie plakjes en serveer met de pastinaakpuree, rode wijnsaus en de gebakken paddenstoelen en een groentegerecht naar keuze.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat een bericht achter!
253