Wraps met een twist: Amerikaanse BBQ #zonder pakjes en zakjes!
Vorige week poste ik een nieuwe foto bij de receptenindex ---> en op Facebook. Een aantal oplettende kijkers zag direct dat een aantal van deze recepten nog niet op de website stond. Dat ga ik dus vandaag maar gelijk goedmaken door het eerste recept daarvan te delen, de Wraps van Maggi met een twist. De taco's en Burrito's met een twist van dezelfde fabrikant volgen snel ;-)
Fijne dag!
Wraps met een twist: Amerikaanse BBQ met een Sweet & Sticky tomatensaus – Zonder pakjes en zakjes
Ingrediënten voor 2-3 personen:
Volkoren speltwraps (zelfgemaakt of bijv. Terrassana), 250 gram kipfilet, 1 rode en 1 groene paprika, 2 rode uien, 240 gram mais (biologisch uit pot), 1 teen knoflook, veldsla
Voor de kruidenmix: 1 theelepel paprikapoeder, snuf cayennepeper, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel korianderpoeder, 1 eetlepel tomatenpuree, Keltisch zout en peper naar smaak
Voor de sausmix: 1 theelepel paprikapoeder, ½ theelepel korianderpoeder, snuf cayennepeper, ¼ theelepel kaneelpoeder, ½ theelepel uipoeder, ½ theelepel knoflookpoeder, 1 eetlepel balsamicoazijn, 1 eetlepel olijfolie, 110 gram tomatenpuree, 15 eetlepels water, 1 eetlepel imkerhoning
Bereiding:
Voeg alle ingrediënten voor de saus bij elkaar en roer tot een sausje. Laat apart staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Snijd de kip in repen, evenals de paprika’s, rode ui en snijd de knoflook fijn. Bak de kip in een ruime pan in wat boter of olie bruin. Voeg de ui, paprika en knoflook toe. Laat een paar minuten meebakken. Voeg de kruidenmix toe met 50 milliliter water en de uitgelekte mais. Roerbak het geheel nog even een paar minuten.
Verwarm de wraps een paar minuten in een voorverwarmde oven. Vouw de vulling met wat veldsla in de wrap en serveer de wraps met de saus.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene