Goulashsoep #Zonder pakjes en zakjes!
Herfst betekent voor mij soepweer. Goed gevulde maaltijdsoepen die heerlijk staan te stoven op het fornuis. Echt comfortfood. Ik houd van variatie, maar deze soep mag van mij iedere week wel terugkeren op het menu.
En nog een leuk nieuwtje, vandaag gaat mijn 10e boek naar de drukker! De Puur koken zonder pakjes - serie krijgt een derde deel. Natuurlijk ga ik daarover nog van alles met jullie delen volgende maand!
Fijne dag!
Goulashsoep - Zonder pakjes en zakjes!
Ingrediënten voor 1 liter soep:
300 gram runderstoofvlees, 30 gram roomboter, 3 geschilde (zoete) aardappels, 2 rode paprika’s, 750 milliliter runderbouillon, 3 eetlepels tomatenpuree, 5 tomaten, 2 uien, 2 tenen knoflook, 1 eetlepel speltbloem*, 1,5 eetlepel paprikapoeder, 1 blaadje laurier, 1 theelepel tijm, ½ theelepel kruidnagelpoeder, snuf cayennepeper, Keltisch zout en peper naar smaak
Bereiding:
Snipper de ui en de knoflook. Snijd de tomaten, paprika’s en aardappels in blokjes. Snijd het vlees in reepjes of blokjes en bestrooi het met bloem. Smelt de boter in de pan en voeg het vlees en de ui en knoflook toe. Bak dit even mee. Voeg de tomatenpuree, de kruiden en specerijen toe en bak dit even mee. Voeg de tomatenblokjes toe en blus het geheel af met een scheut runderbouillon. Voeg de paprika’s, aardappelblokjes en de resterende bouillon toe en laat de soep een paar uur op laag vuur zachtjes stoven. Maak de soep op smaak met zout en peper en eventueel extra kruiden. Serveer de soep als het vlees zacht is en uit elkaar valt.
*Of gebruik glutenvrij meel
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene