28-09-2021

Goulashsoep #Zonder pakjes en zakjes! 

Herfst betekent voor mij soepweer. Goed gevulde maaltijdsoepen die heerlijk staan te stoven op het fornuis. Echt comfortfood. Ik houd van variatie, maar deze soep mag van mij iedere week wel terugkeren op het menu. 

En nog een leuk  nieuwtje, vandaag gaat mijn 10e boek naar de drukker! De Puur koken zonder pakjes - serie krijgt een derde deel. Natuurlijk ga ik daarover nog van alles met jullie delen volgende maand! 

Fijne dag! 

 

Goulashsoep - Zonder pakjes en zakjes! 

Ingrediënten voor 1 liter soep:

300 gram runderstoofvlees, 30 gram roomboter, 3 geschilde (zoete) aardappels, 2 rode paprika’s, 750 milliliter runderbouillon, 3 eetlepels tomatenpuree, 5 tomaten, 2 uien, 2 tenen knoflook, 1 eetlepel speltbloem*, 1,5 eetlepel paprikapoeder, 1 blaadje laurier, 1 theelepel tijm, ½ theelepel kruidnagelpoeder, snuf cayennepeper, Keltisch zout en peper naar smaak

Bereiding:

Snipper de ui en de knoflook. Snijd de tomaten, paprika’s en aardappels in blokjes. Snijd het vlees in reepjes of blokjes en bestrooi het met bloem. Smelt de boter in de pan en voeg het vlees en de ui en knoflook toe. Bak dit even mee. Voeg de tomatenpuree, de kruiden en specerijen toe en bak dit even mee. Voeg de tomatenblokjes toe en blus het geheel af met een scheut runderbouillon. Voeg de paprika’s, aardappelblokjes en de resterende bouillon toe en laat de soep een paar uur op laag vuur zachtjes stoven. Maak de soep op smaak met zout en peper en eventueel extra kruiden. Serveer de soep als het vlees zacht is en uit elkaar valt.

*Of gebruik glutenvrij meel

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

10 Reacties

  • Lianne
    Lianne dinsdag 28 sep 2021 om 17:00
    Zou de roomboter ook vervangen kunnen worden door ghee? Groeten Lianne
    • marijke
      marijke woensdag 29 sep 2021 om 16:54
      als ik deze groente allemaal erbij doe heb ik toch veel meer dan een liter soep? Voor 3 liter alles maal 3 dan heb ik denk een pan vol of valt dat mee?
      • Smakelijck woensdag 29 sep 2021 om 20:06
        Het zal rond de liter zijn, door het stoven verdampt er ook veel vocht en wordt de groente minder in volume.
    • Smakelijck woensdag 29 sep 2021 om 20:05
      Zeker, dat kan altijd.
    • Geralda
      Geralda donderdag 30 sep 2021 om 17:38
      Deze soep is echt heerlijk, die gaan we vaker eten!
      • Smakelijck maandag 04 okt 2021 om 10:35
        Fijn!
    • Marijke
      Marijke donderdag 30 sep 2021 om 18:12
      Veel werk, veel groente snijden, maar de smaak maakte alles goed!!! Heerlijk!!
      • Smakelijck maandag 04 okt 2021 om 10:35
        Gelukkig maar :-)
    • Clariska
      Clariska dinsdag 05 okt 2021 om 08:24
      Hoe lang moet deze soep ongeveer op staan? Ivm tijdsplanning ☺️
      • Smakelijck dinsdag 05 okt 2021 om 16:16
        Minimaal 2 uur, maar mag langer tot 4 uur.
Laat een bericht achter!
279