Massaman Curry #Zonder pakjes en zakjes
Massaman Curry - Zonder pakjes en zakjes!
Ingredienten voor 2-3 personen:
250 gram kipfilet, 1 (rode) ui, 2 tenen knoflook, 200 gram sugarsnaps, 2 rode paprika’s, 3 stengels bosui, 400 milliliter kokosmelk, zilvervliesrijst voor erbij
Currykruiden: 1 theelepel sambal, 1 theelepel korianderpoeder, 2 theelepels paprikapoeder, 1 theelepel citroengras, ½ theelepel komijnpoeder, 1 theelepel laos, snuf kardemom, snuf kruidnagelpoeder, optioneel 2 eetlepels palm- of kokosbloesemsuiker, Keltisch zout en peper naar smaak
Bereiding:
Snijd de kip in blokjes. Snijd de ui in halve ringen. Snipper de knoflook fijn. Snijd de paprika in blokjes of reepjes. Maak de sugarsnaps schoon en kook in 5 minuten beetgaar.
Verhit wat olie of boter in een pan. Bak de kipfilet rondom bruin en voeg de ui, knoflook en paprika toe. Fruit deze even mee. Voeg de currykruiden toe en bak deze even mee. Blus af met de kokosmelk en laat de kip in de kokosmelk garen. Voeg de sugarsnaps toe en laat nog een paar minuten mee verwarmen. Serveer de curry met de rijst.
Vegetarisch? Vervang de kip door tofu of kikkererwten. Cashewnoten zijn ook lekker om te gebruiken in deze curry.
In plaats van rijst kun je ook naanbrood op Chappati’s serveren bij het gerecht.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene