16-09-2024

Massaman Curry #Zonder pakjes en zakjes

Massaman Curry - Zonder pakjes en zakjes! 

Ingredienten voor 2-3 personen:

250 gram kipfilet, 1 (rode) ui, 2 tenen knoflook, 200 gram sugarsnaps, 2 rode paprika’s, 3 stengels bosui, 400 milliliter kokosmelk, zilvervliesrijst voor erbij

Currykruiden: 1 theelepel sambal, 1 theelepel korianderpoeder, 2 theelepels paprikapoeder,  1 theelepel citroengras, ½ theelepel komijnpoeder, 1 theelepel laos, snuf kardemom, snuf kruidnagelpoeder, optioneel 2 eetlepels palm- of kokosbloesemsuiker, Keltisch zout en peper naar smaak

Bereiding:

Snijd de kip in blokjes. Snijd de ui in halve ringen. Snipper de knoflook fijn. Snijd de paprika in blokjes of reepjes. Maak de sugarsnaps schoon en kook in 5 minuten beetgaar.

Verhit wat olie of boter in een pan. Bak de kipfilet rondom bruin en voeg de ui, knoflook en paprika toe. Fruit deze even mee. Voeg de currykruiden toe en bak deze even mee. Blus af met de kokosmelk en laat de kip in de kokosmelk garen. Voeg de sugarsnaps toe en laat nog een paar minuten mee verwarmen. Serveer de curry met de rijst.

Vegetarisch? Vervang de kip door tofu of kikkererwten. Cashewnoten zijn ook lekker om te gebruiken in deze curry.

In plaats van rijst kun je ook naanbrood op Chappati’s serveren bij het gerecht.

Eet Smakelijck! 

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

5 Reacties

  • Ria
    Ria dinsdag 24 sep 2024 om 21:39
    Vanavond het recept uitgeprobeerd, was heerlijk!!!! Voor herhaling vatbaar ????
    • Ria
      Ria dinsdag 24 sep 2024 om 21:41
      ????? Horen er niet bij hoor, foutje
    • Smakelijck woensdag 25 sep 2024 om 10:51
      Fijn om te lezen!
    • Mieke van Rijn-Remans
      Mieke van Rijn-Remans dinsdag 08 okt 2024 om 17:34
      Ik neem aan dat de bosui voor de garnering is? Staat nergens in het recept vermeld ????
      • Smakelijck woensdag 09 okt 2024 om 13:48
        Je kunt het als garnering gebruiken maar ook aan het gerecht toevoegen.
Laat een bericht achter!
279