10-01-2023

Viscuisine Pikant #Zonder pakjes en zakjes!

In de serie Viscuisine poste ik al eerder de varianten: Bretagne, Groene groenten en Italiano. Deze versie, de Pikant kun je ook heel gemakkelijk aanpassen voor de variant Zomerse groenten. Zie hiervoor de tip. Fijne dag!

 

Viscuisine Pikant - Zonder pakjes en zakjes

Ingrediënten voor 4 personen:

300-400 gram vis naar keuze bijvoorbeeld kabeljauw of zalm, ½ blik tomatenblokjes, ¼ rode paprika, ¼ gele paprika, 1 kleine rode ui, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 theelepel peterselie, 1 theelepel uipoeder, 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel paprikapoeder, snuf chilipoeder of meer naar smaak, Keltisch zout en peper naar smaak

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de paprika en ui in halve ringen. Leg de vis in een ovenschaal. Smelt wat boter in een pan en voeg hier de paprika, ui, tomatenpuree, tomatenblokjes en de kruiden en specerijen aan toe. Laat een paar minuten inkoken en verdeel de saus over de vis. Schuif de vis in de oven en laat de vis, afhankelijk van de dikte, zo’n 20-30 minuten garen in de oven.

Tip: Voor de variant Viscuisine Zomerse groenten voeg je aan bovenstaand recept toe: klein stukje courgette in blokjes, 1/2 gare wortel in plakjes, paar gare sperziebonen, 30 gram zonnebloem-, pompoen-, lijnzaadpitten. Vervang de peterselie door 2 theelepels basilicum  en laat de paprikapoeder en chilipoeder achterwege. 

Eet Smakelijck,

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat een bericht achter!
279