09-12-2020

Viscuisine Bretagne #Zonder pakjes en zakjes

Voor mijn 'puur koken - zonder pakjes' recepten ben ik altijd op zoek naar nieuwe producten die ik na kan maken. Deze keer heb ik eens gekeken wat er allemaal voor kant-en-klaars in het vriesvak te vinden is. En daar besloot ik om deze viscuisine eens na te maken. Erg lekker, en kies voor een goede vis, dat komt de smaak zeker ten goede! 

Viscuisine Bretagne - Zonder pakjes en zakjes

Ingredienten voor een bijgerecht voor 4 personen:

1 stuk kabeljauw van 500 gram of 4 stukjes kabeljauw (of een andere witvis naar keuze), 1 ui, 1 teen knoflook, paar takjes verse peterselie, 1 theelepel paprikapoeder, 1 eetlepel yoghurt (kwark of crème fraiche kan ook), 6 eetlepels (glutenvrij*) broodkruim of paneermeel, rasp van 1 biologische citroen, Keltisch zout en peper naar smaak, boter of olie naar smaak

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snipper de ui en de knoflook zeer fijn. Smelt wat boter in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Snijd de peterselie fijn en voeg dit even toe bij de ui. Doe dit in een ruime kom en voeg de overige ingrediënten (behalve de vis) toe en schep dit goed door elkaar. Leg de vis in een ovenschaal en schep het mengsel op de vis en druk dit goed aan. Laat de vis, afhankelijk van de dikte van de vis, zo’n 20-30 minuten garen in de oven.

Serveer de viscuisine bij groenten naar keuze. 

Eet je glutenvrij? Maal dan glutenvrije crackers fijn tot paneermeel.

Eet Smakelijck! 

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

6 Reacties

  • Anneke Hendriks
    Anneke Hendriks woensdag 09 dec 2020 om 14:50
    Wat een fijn recept. Ik kocht het nogal eens kant en klaar. Nu heb ik net een nieuwe oven. Een heteluchtoven. De temperaturen die u vermeld is dat voor een traditionele oven of heteluchtoven . Dan kan ik de temperatuur evt aanpassen. Alvast hartelijk dank voor uw antwoord. Anneke
    • Smakelijck woensdag 09 dec 2020 om 21:57
      Graag gedaan! Ik heb een gewone elektrische oven en ik gebruik altijd de stand met boven en onderwarmte.
    • Geralda
      Geralda vrijdag 12 mrt 2021 om 07:32
      Een heerlijk recept, we gaan het vanavond voor de tweede keer eten.
      • Smakelijck vrijdag 12 mrt 2021 om 11:04
        Wat leuk om te lezen, geniet ervan!
    • Karina
      Karina woensdag 31 aug 2022 om 14:25
      Dit recept is echt super lekker dikke aanrader
      • Smakelijck woensdag 31 aug 2022 om 15:41
        Dankje!
Laat een bericht achter!
253