06-10-2021

Viscuisine Groene groente #zonder pakjes en zakjes!

 

Viscuisine - Groene groente

Ingrediënten voor 4 personen:

300-400 gram vis naar keuze bijvoorbeeld kabeljauw of zalm, 50 gram broccoli, 50 gram spinazie, 50 gram peultjes of sugar snaps, 2-3 eetlepels (glutenvrij) paneermeel, 1 eetlepel (plantaardige) crème fraîche, 1 theelepel paprikapoeder, snuf nootmuskaat, Keltisch zout en peper naar smaak, verse peterselie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de vis in een ovenschaal.
Kook de broccoli en peulen gaar. Wok de spinazie kort in wat olie of boter. Snijd de groenten fijn, en meng met elkaar. Meng met 1 eetlepel paneermeel, de crème fraîche, paprikapoeder en nootmuskaat. Maak op smaak met zout en peper. Verdeel het groentemengsel over de vis en bestrooi het geheel met het resterende paneermeel. Schuif de vis in de oven en laat de vis, afhankelijk van de dikte, zo’n 20 minuten garen in de oven. Garneer de vis met verse peterselie.

Een andere variant? Viscuisine Bretagne vind je hier. 

Eet Smakelijck,

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

3 Reacties

  • marijke
    marijke dinsdag 12 okt 2021 om 09:22
    Hoi Willienne, Even een vraagje, ik las dat je nooit tomatenpuree uit blik moet gebruiken. Kankerverwekkend! Is dat echt zo? Hartelijke groet, Marijke
    • Smakelijck dinsdag 12 okt 2021 om 14:32
      De laag in het blik bevat BPA, dit kan doorlekken in voeding, zeker in zure producten als tomatenpuree. Dit is echter al een tijd bekend en is inmiddels uit de meeste producten verdwenen. Wil je zekerheid, gebruik dan tomatenpuree uit pot. Ik gebruik deze ook van Bio Idea.
    • Marijke
      Marijke dinsdag 12 okt 2021 om 17:13
      O joh super! Dankjewel!!
Laat een bericht achter!
279