Groentesaus fijne tuinkruiden #Zonder pakjes en zakjes!
Groentesaus fijne tuinkruiden - Zonder pakjes en zakjes
Ingredienten:
30 gram roomboter, 30 gram speltbloem, 225 milliliter groentebouillon, 125 milliliter plantaardige room of biologische slagroom, ½ theelepel uipoeder, 1 theelepel peterselie, 1 theelepel bieslook, 1 theelepel lavas, flinke snuf nootmuskaat, flinke snuf kurkuma, Keltisch zout en peper naar smaak
Bereiding:
Smelt de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Laat even een minuut op laag vuur garen en voeg scheutje voor scheutje de bouillon toe. Voeg de kruiden en specerijen toe. Voeg de room toe en breng de saus aan de kook. Laat de saus inkoken tot de juiste dikte en maak de saus verder op smaak met zout en peper. Serveer bij een gerecht naar keuze.
Tips:
Eet je glutenvrij? Vervang de bloem dan door boekweitmeel of glutenvrij havermeel. Sauzen kun je ook binden met maïzena of arrowroot. Meng dit eerst met wat koud water tot een papje voordat je het toevoegt aan een saus of gerecht.
Eet je zuivelvrij? Gebruik in plaats van roomboter (geiten)ghee of kokosolie en plantaardige (haver)room in plaats van slagroom.
Je kunt een saus ook maken zonder bloem, meel of maïzena. Laat je saus dan op laag vuur inkoken. Dit duurt zo’n 10 minuten. Gebruik daarvoor wel meer room/bouillon in het recept.
Is je saus te dik? Voeg dan nog een scheutje bouillon of room toe en breng opnieuw aan de kook.
Is je saus te dun? Laat je saus dan verder inkoken tot de gewenste dikte.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene