P1020822
Woensdag 05 aug 2015

Zomerse Tutti Frutti!

Vandaag een lekker zomers recept van Teus! Ook met dit recept kun je weer lekker varieren door bijvoorbeeld (gekookte) boontjes mee te roerbakken of andere beetgare groenten. 

Zomerse TuttiFrutti

Ingredienten:

1 rode ui, 1 nectarine, 1 appel, 1 mango, kwart honingmeloen, 5 kleine tomaten, 4 eetlepels tamari, 1 eetlepel gembersiroop (Yakso) of een beetje gemberpoeder, theelepel pittige rode currypoeder (of paprika poeder + cayenne peper)

Bereiding:

Snijd de ui in halve ringen, het fruit in kleine blokjes, de tomaten in partjes. Doe alles in een ruime schaal.

Roer de tamari, gembersiroop en kruiden door elkaar en schenk bij het fruitmengels, schep goed door elkaar en laat het een kwartiertje marineren.

Bak het tutti frutti een aan hapjespan met ruim roomboter op hoog vuur voor zo’n 10 minuten. Giet het vocht af en schep in een mooie schaal!

Heerlijk met rijst!

Eet smakelijck!

Liefs, Williene

Na Heel Putten Bakt, afgelopen september, waren er verschillende mensen die mij vroegen of ze...
lees verder
Na de lijst van afgelopen maandag hoe mijn eetpatroon eruit ziet ook het eet 'schema' van...
lees verder
Dit makkelijke recept noem ik altijd 'gezonde' shoarma ;-) We eten het vaak op zaterdag als...
lees verder
Voor een verjaardag is het altijd weer een kunst om lekkere hapjes te maken. De een vindt het...
lees verder
Het is echt pruimentijd! In verschillende tuinen zie je prachtige, bomvolle bomen met veel...
lees verder
Soms heb je van die momenten dat je het een en ander overdenkt. Afgelopen weekend had ik zo'n...
lees verder

2 opmerkingen
  • Carolien
    Carolien vrijdag 07 aug 2015 om 13:46
    Laatst kwam ik erachter dat cayennepeper niks anders is dan chilipeper en paprikapoeder. Misschien wist je dat al maar anders bedoel je waarschijnlijk paprikapoeder+chilipeper in dit recept. Is maar klein dingetje hoor maar voor wie het nog niet wist bij deze... Bedankt voor je leuke blog verder!
    • Smakelijck vrijdag 07 aug 2015 om 15:10
      Ha Carolien, Dat wist ik inderdaad. Dit recept heeft Teus geschreven en ik heb 't niet eens nagekeken, tss slechte juf ben ik ;-) Chilipoeder is echter wel heel pittig, en vaak schieten mensen daarmee uit en dan is het ineens heel erg pittig. Het kan dus wel, paprika + cayenne, want zou je de hele hoeveelheid cayenne doen dan wordt het ook snel te pittig. Maar dat kun je helemaal aanpassen naar eigen smaak! Maar bedankt voor je oplettendheid!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190