Twist Frisse Peper3.JPG
Donderdag 29 aug 2019

Wraps met een twist: Frisse Peper met een yoghurt kruidensausje #zonder pakjes en zakjes!


Ook al heb ik maar een weekje zomervakantie genomen, toch heb ik het gevoel dat ik er even he-le-maal uit geweest ben, en moet daarom ook echt weer opstarten. Even uitvinden hoe ik weer verder ga, druk bezig met allerlei leuks wat er aan komt, zoals een nieuw boek, een nieuwe website én een vernieuwde webshop. En vooral dat laatste is hoognodig. Maar er wordt aan gewerkt en ik hoop jullie snel meer daarover te kunnen vertellen! 

De kinderen hebben hier nog steeds vakantie en wat is dit nog een heerlijke, zonnige week om vrij te zijn! Daarom nog een lekker, makkelijk recept, waar je niet veel tijd aan kwijt bent. Natuurlijk met allerlei tips zodat je het kunt aanpassen naar je eigen smaak en wat je wel of niet kunt eten. 

De winnaar van de RotPot-actie is inmiddels op de hoogte gesteld. Erg leuk dat jullie zo enthousiast waren over deze fermenteer-methode. Als het weer wat kouder wordt zal ik jullie vertellen hoe ik zelf zuurkool maak, want het is niet moeilijk en heel eenvoudig en kan ook zonder speciale benodigdheden. Dat hebben jullie dus nog van me tegoed. Mocht ik het vergeten, vraag er dan gerust om ;-) 

Fijne dag! 

Wraps met een twist: Frisse Peper met een yoghurt kruidensausje

Ingredienten voor 3-4 personen:

250 gram kipfilet of kipdijfilet, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 2 rode uien, 2 tenen knoflook, 4 eetlepels yoghurt, 6 volkoren wraps (zelfgemaakt of natuurwinkel)

Kruidenmix: 1 theelepel paprikapoeder, 1 eetlepel tomatenpuree, ½ - 1 theelepel gemalen 4-seizoenen peper, ½ theelepel koriander, 1 theelepel peterselie, Keltisch zout

Sausmix: 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel imkerhoning, flinke snuf knoflookpoeder, snuf uipoeder, 1 theelepel peterselie, ½ theelepel oregano, snuf kurkuma, Keltisch zout en peper

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng de ingrediënten voor de sausmix met de yoghurt en zet aan de kant.

Snijd de kip, de paprika’s, ui en knoflook in blokjes. Bak de kip in wat boter of olie rondom bruin. Voeg de groenten toe en bak deze een paar minuten mee. Voeg de kruidenmix en een scheutje water toe en roerbak dit nog even mee.

Verwarm de wraps in de oven. Schep het kip-groentemengsel in de wraps en serveer deze met de yoghurt kruidensaus.

Serveer de wraps met een lekkere salade.

Glutenvrij? Serveer het gerecht dan met zilvervliesrijst of glutenvrije wraps.

Zuivelvrij? Maak de saus met amandelyoghurt.

Meer groente? Serveer het gerecht met een lekkere salade of voeg extra groenten toe aan het gerecht. Bijvoorbeeld taugé, gekookte sperziebonen of champignons. Gebruik dan ook extra kruiden om het gerecht op smaak te brengen. 

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Vandaag is echt de allerlaatste dag (maandag 22 februari) dat je mijn boek Smakelijck Zomer kunt...
lees verder
    Wat zullen we nou krijgen? Gaat het nu ook al over brandwonden?...
lees verder
Het meest fijne aan de wintermaanden vind ik de heerlijke stoofpotjes die dan uren op het vuur...
lees verder
Ik maak weleens de chocolade balletjes volgens dit recept. De smaak daarvan...
lees verder
Speciaal voor alle Smakelijck lezers een unieke kans! Een hele leuke workshop, gegeven door...
lees verder
Vandaag en morgen kun je nog voor het laatst stemmen op Smakelijck! Vind jij dat...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190