10756675056_IMG_1484.JPG
Maandag 08 apr 2019

Wraps met een twist: Amerikaanse BBQ #zonder pakjes en zakjes!


Vorige week poste ik een nieuwe foto bij de receptenindex ---> en op Facebook. Een aantal oplettende kijkers zag direct dat een aantal van deze recepten nog niet op de website stond. Dat ga ik dus vandaag maar gelijk goedmaken door het eerste recept daarvan te delen, de Wraps van Maggi met een twist. De taco's en Burrito's met een twist van dezelfde fabrikant volgen snel ;-) 

Fijne dag! 

 

Wraps met een twist: Amerikaanse BBQ met een Sweet & Sticky tomatensaus – Zonder pakjes en zakjes

Ingrediënten voor 2-3 personen:

Volkoren speltwraps (zelfgemaakt of bijv. Terrassana), 250 gram kipfilet, 1 rode en 1 groene paprika, 2 rode uien, 240 gram mais (biologisch uit pot), 1 teen knoflook, veldsla

Voor de kruidenmix: 1 theelepel paprikapoeder, snuf cayennepeper, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel korianderpoeder, 1 eetlepel tomatenpuree, Keltisch zout en peper naar smaak

Voor de sausmix: 1 theelepel paprikapoeder, ½ theelepel korianderpoeder, snuf cayennepeper, ¼ theelepel kaneelpoeder, ½ theelepel uipoeder, ½ theelepel knoflookpoeder, 1 eetlepel balsamicoazijn, 1 eetlepel olijfolie, 110 gram tomatenpuree, 15 eetlepels water,  1 eetlepel imkerhoning

Bereiding:

Voeg alle ingrediënten voor de saus bij elkaar en roer tot een sausje. Laat apart staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Snijd de kip in repen, evenals de paprika’s, rode ui en snijd de knoflook fijn. Bak de kip in een ruime pan in wat boter of olie bruin. Voeg de ui, paprika en knoflook toe. Laat een paar minuten meebakken. Voeg de kruidenmix toe met 50 milliliter water en de uitgelekte mais. Roerbak het geheel nog even een paar minuten.

Verwarm de wraps een paar minuten in een voorverwarmde oven. Vouw de vulling met wat veldsla in de wrap en serveer de wraps met de saus.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Vandaag weer een lekker sloffenrecept. Sinds ik mijn sloffenvorm heb bak ik regelmatig met een...
lees verder
Ik kreeg pas de vraag van een lezer of ik ook een recept had met bloemkool. En ja, die heb...
lees verder
Vorige week kwam ik in het tijdschrift 'De tuin op tafel' dit heerlijke recept tegen. Ik heb het...
lees verder
Een aantal weken geleden had ik voor mijn verjaardag een aantal sloffen gebakken, waaronder deze...
lees verder
Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op Smakelijck...
lees verder
          Dit is een heerlijk hapje en heel gemakkelijk te...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190