Chinese tomatensoep!
Ingredienten:
1 liter water, 3 groentenbouillonblokjes (Rapunzel zonder gist), 2 eetlepels (appel)azijn, 2 eetlepels ketjap manis(Yakso - E-nummervrij, niet suikervrij), 2 eetlepels kokosbloesemsuiker, 2 eetlepels suikervrije appelmoes, 2 eetlepels gembersiroop (Yakso - E-nummervrij, niet suikervrij), 1,5 potje tomatenpuree (de Rit), eventueel aanvullen met preiringetjes, geruld ei, stukjes gebakken kip
Bereiding:
Breng het water aan de kook en voeg alle ingredienten voorzichtig (!) toe aan het kokende water. Breng de soep opnieuw aan de kook en laat de soep even doorpruttelen. De soep is ook erg lekker met wat preiringetjes en stukjes geruld ei.
Eet smakelijck,
Liefs, Williene
Ik gebruik daarom kippenbouillon van Naturcompagnie. Dit is biologisch en de fabrikant heeft mij verzekerd gebruik te maken van natuurlijk gistextract. Maar er is ook bouillon zonder gistextract, dit is een witte verpakking, weet zo niet het merk, maar wel verkrijgbaar bij de reform.
Succes!
Wat een ontdekking zijn de recepten op jouw blog, zeg! Na de kokoskoekjes en pizza heb ik vorige week deze soep gemaakt. Ik had nog kip over van de dag ervoor, die heb ik erdoor gedaan plus een kleine prei. Wat hebben we weer gesmuld! Zo net heb ik de rijsttafelrecepten geprint met het idee deze op mijn verjaardag te maken voor de gasten. Maar eerst zelf voorproeven natuurlijk ;-)
Groetjes Megan
2 el suiker
1 el bruine suiker
Ik wil natuurlijk de meest gezonde variant gebruiken ;-).
groetjes, Deborah
Ook dit recept is nog in de tijd dat ik kookte zonder E-nummers maar wel met suiker. Ik vervang de suiker nu door 1 el palmsuiker. Als je 'm dan nog niet zoet genoeg vindt kun je altijd nog 1 el palmsuiker toevoegen.
Succes!
Gisteren de chinese tomatensoep op.
Hij is echt super en lekkerder dan bij de WOK.
Heb jij misschien ook een recept voor BABAI KETJAP?
Ik heb een dochter die dit heerlijk vindt maar weet niet hoe ik die e nummer vrij moet maken.
Groetjes, Jolanda
Ik ga voor je op zoek en als het is gelukt zie je het recept vanzelf verschijnen ;-) Maar er liggen meer aanvragen te wachten, haha!
Groetjes, Williene
Mag ik vragen waar jij de gembersiroop haalt?
Hier in de winkel alleen met veel e-nummers.
Kan ik ook iets anders ipv gembersiroop gebruiken?
Groetjes
Ik gebruik gembersiroop van Yakso uit de natuurwinkel. Hier bij Plus verkopen ze 'm ook. Het zorgt wel voor die typisch zoete smaak in je soep, dus ik zou 'm niet graag vervangen.
Hopelijk kun je 'n e-vrije versie vinden.
Succes!
Groetjes, Williene
Ik wil je chinese tomatensoep proberen maar kan ik de bruine suiker gewoon weglaten?
Succes,
Groetjes, WIlliene
Gebuik jij die grote of die kleine blikjes tomatenpuree?
Hartekije groeten,
Ans
Dankjewel! Voor bakpoeder gebruik ik wijnsteenzuur bakpoeder. Te koop bij de natuurwinkel. Hierin zit een groen E-nummer. Hiervan gebruik je ongeveer 1 theelepel op 100 gr. meel.
Succes!
Groetjes, Williene
Heb je chinese tomatensoep gemaakt!
Heerlijk is het!
Een andere vraag: Heb je pizza ook gemaakt(ook heerlijk) nu zoek ik nog enummervrije bakpoeder. Is wijnsteenbakpoeder goed en moet ik dan dezelfde hoeveelheid gebruiken?
Hartelijke groeten,
Ans
Groetjes, Williene