06-12-2021

Bietencarpaccio met sinaasappel en amandel #Kerst 2021

In de Index vind je de receptencategorie 'Kerst' waar je veel lekkere gerechten kunt vinden van voorgaande jaren. Vorig jaar had ik een geheel vegetarisch kerstmenu, Dit jaar begin ik met het voorgerecht ook vegetarisch. Bovendien wordt het een menu boordevol groenten. Bij het hoofdgerecht voeg ik dit jaar wel een stukje goed vlees toe, maar dat blijft nog een verrassing. We beginnen in ieder geval met een heel lekker en kleurrijk recept! 

Bietencarpaccio met sinaasappel en amandel #Kerst 2021

Ingrediënten voor 2 personen:

Voor de carpaccio: 2 bietjes gekookt en afgekoeld, 1 winterwortel, 1 sinaasappel, 1/2 granaatappel, 2 eetlepels amandelschaafsel, feta of zachte geitenkaas

Voor de dressing: 1 sinaasappel, scheutje olijfolie, zout en peper

Bereiding:

Schaaf de bietjes met behulp van een mandoline in dunne plakjes (of snijdt in hele dunne plakjes). Verdeel de plakjes mooi over 2 borden als een carpaccio.

Schil de sinaasappel dik zodat je daarna de partjes uit het velletje kunt snijden met een scherp mes.  Halveer de partjes en verdeel over de carpaccio.

Schil de winterwortel en rasp deze heel grof. Verdeel de wortel over de carpaccio. Brokkel de feta over de carpaccio.

Snijd de granaatappel doormidden en houd deze met open hand boven een grote kom en sla rondom met de bolle kant van een eetlepel flink op de buitenkant van de schil, zo rollen alle granaatappel pitjes er uit, tussen je vingers door in de schaal. Verdeel de pitjes royaal over de carpaccio.

Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan lichtbruin en verdeel over de carpaccio.

Rasp voor de dressing de helft van de schil van de sinaasappel en doe dit in een klein kommetje. Pers de sinaasappel uit en voeg bij de rasp. Voeg een scheutje olijfolie toe, een beetje zout en flink wat peper en roer de dressing goed door elkaar. Sprenkel de dressing over de carpaccio. Serveer de carpaccio’s direct.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

2 Reacties

  • Jannie
    Jannie woensdag 15 dec 2021 om 11:11
    Wat een leuk recept! Ga ik proberen. Klein vraagje: is er een alternatief voor de granaatappel? Of kun je het ook weglaten? Twee vraagjes eigenlijk.....;-)
    • Smakelijck woensdag 15 dec 2021 om 13:06
      Je kunt het prima weglaten, dat is geen probleem! Succes! Het is heerlijk.
Laat een bericht achter!
265