Prei-selderijsoep!
Hectische tijden in huize Morren-Klinck ;-) Het uitgeven van een nieuw kookboek, de opening van een restaurant en alles wat daarbij komt kijken. En dan hebben we ook nog bedacht dat we deze maand gaan verhuizen...
Niet heel veel tijd over dus om te koken. Dus op zoek naar makkelijk en toch goed vullende gerechten. Deze prei-selderijsoep past in deze categorie. Snel, simpel, erg lekker en snel gevuld! Ook lekker voor tussen-de-middag!
Prei-selderijsoep!
Ingrediënten:
3 preien, 1/2 knolselderij, 1 ui, 1 teen knoflook, 2 aardappels, 1 liter kippen of groentenbouillon, 1/2 theelepel kurkuma, keltisch zout en peper
Snijd de groenten en aardappels fijn. Smelt wat boter of kokosolie in de pan en fruit de ui met de knoflook aan. Voeg de fijngesneden prei, knolselderij en aardappel toe en bak even een paar minuten mee. Voeg de bouillon toe, de kurkuma en wat zout en peper en laat op laag vuur een half uurtje pruttelen totdat de groenten en aardappels gaar zijn. Pureer de soep in de blender en serveer warm!
Eet smakelijck!
Liefs, Williene
Zelfs de kids vinden het hier lekker.
Succes, groetjes Marjan.
Volgende week naar je proeverij met manlief, we zijn benieuwd, Williene!!!
Ik gebruik altijd bleekselderij in m'n pastasauzen, groenten en kippensoepjes en als ik over heb, snijd ik het vast klein en vries het in. Gaat heel goed!
Succes!
Ps: Kookboek ziet er mooi uit! ...en succes met verhuizen en alles rondom de opening van het restaurant!
Ik verwacht wel dat de soep ingevroren kan worden. Is vaak gewoon een kwestie van een keer uitproberen. Succes!