11-12-2019

Mini carpaccio's #Kerst2019

Heb je het idee om met Kerst kleine hapjes te serveren, als amuse, meerdere kleine voorgerechtjes of hapjes tijdens een brunch? Dan is dit een ideaal, snel gemaakt gerechtje die je voor elk persoonlijk naar wens kunt maken. Je kunt het gerechtje vegetarisch maken, met vis of met vlees. Zie onderstaande tips hoe je dit het beste kunt doen. Op zoek naar meer Kerstinspiratie? Kijk dan eens hier. Fijne dag!

Mini Carpaccio's

Ingredienten voor 4 personen:

4-8 plakjes carpaccio, handje rucola, 1 eetlepel pijnboompitjes, Parmezaanse kaas, 1 eetlepel crème fraîche, ¼  theelepel mosterd (Ton's), optioneel ¼  theelepel imkerhoning, Keltisch zout en peper

Bereiding:

Meng de honing en mosterd door de crème fraîche. Maak op smaak met zout en peper. Schik wat rucola in 4 glaasjes of schaaltjes en leg hier de plakjes carpaccio op. Verdeel wat pijnboompitjes over de schaaltjes en rasp er wat Parmezaan over. Druppel wat van de saus over de carpaccio’s en serveer direct.

Voorbereiding: Deze amuse kun je het beste op de dag van serveren maken. De crème fraîche dressing kun je wel een dag van tevoren klaar zetten.

Liever vis? Vervang de carpaccio door dunne plakjes gerookte zalmfilet. Serveer er dan ook fijn gesneden rode ui bij. 

Vegetarisch? Vervang de carpaccio door plakjes gekookte biet. Vervang de sla door veldsla en de Parmezaanse kaas door gebrokkelde feta. 

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat een bericht achter!
265