Speculaasmuffins!
Op de valreep voor het Sinterklaasweekend nog het recept voor heerlijke, luchtige speculaasmuffins. Een heel fijn weekend!
Speculaasmuffins
Ingredienten voor ongeveer 10 stuks:
125 gram roomboter, 75-100 gram kokosbloesemsuiker of ahornsiroop, 125 gram speltbloem, 2 theelepels wijnsteenbakpoeder, 2 eieren, snuf vanillepoeder, 3 theelepels koek- en speculaaskruiden, 3-4 eetlepels (plantaardige) melk, amandelschaafsel
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix de roomboter met de suiker tot een romig geheel. Voeg de eieren één voor één toe en mix dit goed mee. Voeg de bloem, vanillepoeder, bakpoeder en de koekkruiden toe en mix dit tot een beslag. Voeg de melk toe en klop nogmaals goed door.
Verdeel 10 bakvormpjes over een muffinpan en schep de vormpjes voor driekwart vol met het beslag. Dit zijn 1-2 eetlepels. Bestrooi de speculaasmuffins met amandelschaafsel en schuif ze in de oven. Bak de muffins in ongeveer 15 minuten gaar.
Glutenvrij? Gebruik een combinatie van glutenvrij meel bijvoorbeeld havermeel met amandelmeel.
Fijn weekend!
Liefs, Williene